Šport > Kolesarstvo
412 ogledov

Že 12 pozitivnih na Covid, dirko zapušča tudi vrhunski kolesar

Ethan Hayter Profimedia
Vse večje zdravstvene težave na dirki po Španiji.

Od začetka dirke po Španiji je bilo 12 kolesarjev pozitivnih na testu covida-19, so sporočili organizatorji ene od treh tritedenskih etapnih dirk na svetu. Zadnja sta bila v ponedeljek pozitivna Mathias Norsgaard (Movistar) in Jarrada Driznersa (Lotto-Soudal), poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Brez nadaljnjih nastopov je zaradi pozitivnega testa na koronavirus ostal tudi odlični Britanec Ethan Hayter. Vest o njegovem odstopu je na socialnih omrežjih objavila njegova ekipa Ineos Grenadiers. Triindvajsetletnik je na tokratni Vuelti že nosil belo majico, ki pripada najboljšemu mlademu kolesarju.

Zaradi bolezni, zaradi varovanja osebnih podatkov v moštvu niso želeleli razkriti za katero bolezen naj bi šlo, sta s tokratno špansko pentljo že zaključila tudi dva pomočnika Primoža Rogliča. Kot prvi je z dirko pri Jumbo-Vismi predčasno končal odlični ameriški hribolazec Sepp Kuss, nato mu je včeraj sledil še kronometrist Edoardo Affini.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice