Šport
38 ogledov

Komisija Fife zadovoljna z Rusi

Lužniki mundial 2018  Rusija Fifa
1/7
EPA
Inšpekcija Mednarodne nogometne zveze (Fife) se je prejšnji teden mudila v Rusiji, kjer je prvič obiskala mesta in stadione, ki bodo gostili svetovno prvenstvo leta 2018.

Štirideset strokovnjakov, ki so inšpekcijo sestavljali, je izrazilo zadovoljstvo z videnim, gradnja in prenova objektov ter druge infrastrukture poteka povsem po načrtih. Edino opazko si je zaslužil olimpijski stadion v Sočiju, ki bo za potrebe svetovnega prvenstva potreboval manjšo prenovo, predvsem bo moral postati bolj primeren za nogometne tekme.

Unger: "Rezultati odlični"

"Trenutni rezultati so ob našem prvem obisku odlični. Vseeno pa opozarjamo, da bo moral biti napredek viden ob vsakem našem pregledu," je dejal vodja inšpekcije Christian Unger, ki je poleg Sočija svoje podrejene popeljal še v Moskvo, Kazan in St. Peterburg.

Unger je navdušen nad novim stadionom Spartaka, Otkritie Arene, izrazil pa je zadovoljstvo tudi z dosedanjim delom pri prenovi stadiona Lužnjiki in izgradnji novega stadiona Zenita, ki ga naj bi uradno odprli maja leta 2016. Pozitivno oceno je dal tudi novi Kazan Areni, ki je lani že gostila študentske igre.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.