Šport
28 ogledov

Konec rekordnega niza Chicaga

colorado chicago Reuters
Rekordni niz hokejistov Chicaga Blackhawks s severnoameriški ligi NHL je prekinjen. Po 24 zaporednih tekmah sezone, ko so osvojili vsaj točko, je njihov rekord prekinil Colorado Avalanche, ki je zmagal s 6:2.

Prvo ime tekme je bil Matt Duchene, ki je za Colorado prispeval gol in tri podaje. Pri zmagovalnem moštvu so bili uspešni še Paul Stastny, John Mitchell, Ryan O'Reilly, Jamie McGinn in P.A. Parenteau, pri Chicagu pa Jonathan Toews in Bryan Bickell.

colorado chicago  | Avtor: Reuters Reuters
"Vsi se zavedamo, da ne moremo zmagati na vseh tekmah," so bile prve besede po koncu tekme kapetana Chicaga Jonathana Toewsa, nato pa je nadaljeval: "Srečni smo, da smo igrali dovolj dobro in smo prišli tako daleč. To je nekaj, na kar smo lahko ponosni. Prenesli bomo samozavest, ki smo jo pridobili, in gremo naprej." Preveč razočaran ni bil niti branilec Duncan Keith: "Ponosni smo, toda po porazu bilo bi dobro iti naprej po stari poti. To je hokej, že prej smo izgubljali tekme. To ni nekaj, zaradi česar bi morali sedeti in jokati." Gledalci v Denverju so sicer napolnili dvorano do zadnjega kotička, ko je ura odštevala minute do konca tekme pa so začeli vzklikati "Konec niza".

Na preostalih tekmah, ki so bile v noči na soboto, je Ottawa s 3:2 premagala New York Rangers, Winnipeg je po podaljšku strl odpor Floride (3:2), Nashville je visoko s 6:0 ugnal Edmonton, Anaheim pa je bil s 4:0 boljši od Calgaryja.

Liga NHL, rezultati:

New York Rangers : Ottawa 2:3
Nash, Richards; Smith, Wiercioch, Silfverberg

Nashville Predators : Edmonton Oilers 6:0
Hornqvist, Legwand, Clune, Boychuk, Wilson 2

Florida Panthers : Winnipeg Jets 2:3*
Huberdeau, Matthias; Ladd, Wheelr, Byfuglien

Anaheim Ducks : Calgary Flames 4:0
Winnik, Ryan, Souray, Getzlaf

Colorado Avalanche : Chicago Blackhawks 6:2
Stastny, Duchene, Mitchell, O'Reilly, McGinn, Parenteau; Toews, Bickell

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.