Šport
83 ogledov

Koper do minimalne prednosti

Koper Simon Maljevac
Nogometaši Kopra so v prvi tekmi polfinala slovenskega pokala na Bonifiki danes premagali Domžale z 1:0 (1:0). Edini gol je v peti minuti dosegel Ivica Guberac.

Ivica Guberac je dosegel šele prvi zadetek v letošnji sezoni pokalnega tekmovanja, v mrežo je pospravil odbitek z neposredne bližine in tako hitro razveselil povratnika na koprsko klop Rodolfa Vanolija, ki je po zadnjem porazu v prvenstvu proti Mariboru zamenjal svojega nekdanjega pomočnika Alena Ščulca. Kapetan Kopra je v prvenstvu sicer zabil dva gola in vknjižil še eno podajo. Koprčani so večino tekme sicer odigrali z igralcem manj, saj je Guberac zaradi dveh rumenih kartonov že v 32. minuti moral predčasno z igrišča.

"Vedeli smo, da je na tej tekmi pomemben rezultat in tako smo tudi pristopili od prve minute. Začeli smo zelo odločno in dosegli želeni zadetek, nato pa nas je malce presekala izključitev. Z igralcem manj smo se srčno borili in skušali kaj narediti tudi v napadu, a je na koncu najbolj pomembno, da nismo prejeli zadetka," je po tekmi povedal domači napadalec Jaka Štromajer.

Manj zadovoljni so bili razumljivo v taboru Domžal. "Tekma se ni razpletla po naših željah. Z igralcem več smo bili premalo odločni. V obrambi smo naredili preveč napak, medtem ko nam v napadu ni steklo. Na povratni tekmi nas čaka težka naloga in morali bomo igrati precej boljše, če se želimo prebiti v finale," je menil Rudi Požeg Vancaš.
 

Luka Koper, zmagovalka pokala v sezonah 2005/06 in 2006/07, je na poti do polfinala sicer izločila Tabor iz Sežane ter Gorico, Domžale, pokalni prvak v sezoni 2010/11, pa Šmartno 1928, Triglav in Olimpijo.

V sredo bo ob 17. uri še druga polfinalna tekma, v Ljudskem vrtu bosta zaigrala Maribor in Celje. Povratni tekmi bosta 21. in 22. aprila.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.