Šport
103 ogledov

Kopitar in Kings nadaljevali uspešen niz

Anže Kopitar Profimedia
Kopitarjevi kralji nadaljevali niz s peto zaporedno zmago.

Hokejisti Los Angeles Kings, ki jih na ledu kot kapetan vodi slovenski as Anže Kopitar, so v severnoameriški ligi NHL zabeležili peto zaporedno zmago. Tokrat so bili v gosteh s 5:1 boljši od Toronto Maple Leafs, 34-letni Hrušičan pa je v statistiko vpisal podajo pri zadnjem golu kraljev.

Po šestih zaporednih porazih med 17. in 29. oktobrom so Kings zdaj nanizali pet zmag in se na zahodu povzpeli na deveto mesto s 13 osvojenimi točkami po 12 tekmah. Na vrhu zahodne konference je sicer Edmonton z 18 točkami po desetih odigranih srečanjih.

Ponoči je bil za zmago gostov najbolj zaslužen Phillip Danault, ki je dosegel dva gola in prispeval še podajo. Kralji so po zadetkih Trevorja Moora v 11. in Andreasa Athanasioua v 15. minuti, oba sta pridrsala pred vratarja in tudi zadela, vodili z 2:0, na začetku druge tretjine pa je za domače razliko znižal John Tavares.

V 34. je Danault s svojim prvim golom na tekmi, ob tem je padel in trčil v vratarja, sodniki pa so šele po ogledu posnetka priznali zadetek, poskrbel za 3:1, isti igralec pa je v 56. minuti po izgubljenem ploščku Tavaresa zadel še enkrat. Kopitar je nato prispeval podajo ob golu Adriana Kempeja v prazno mrežo za končnih 5:1.

Slovenski zvezdnik je na lestvici strelcev na sedmem mestu s 15 točkami. Dosegel je sedem golov in osem podaj. Na vrhu sta še naprej hokejista Edmontona Leon Draisaitl (23 točk) in Connor McDavid (22). Za njima pa je zvezdnik Washington Capitals Aleksander Ovečkin, ki je tokrat ob zmagi svojega moštva s 5:3 proti Buffalo Sabres dosegel 741. gol v karieri.

S tem se je na četrtem mestu večne lestvice po številu zadetkov v NHL izenačil z Američanom Brettom Hullom. Na tretjem mestu lestvice strelcev je Jaromir Jagr s 766 goli. Šestintridesetletni Rus je v tej sezoni že pri številki 11 kar se golov tiče, tokrat pa je dodal še dve podaji in je skupno pri 21 točkah. Washington je zabeležil šesto zmago v ligi, prekinil niz treh zaporednih porazov in se povzpel na četrto mesto vzhodne konference.

Na edini preostali tekmi so New York Rangers po zaslugi odličnega začetka s 4:3 ugnali najbolj vroče moštvo lige Florida Panthers. Vseeno panterji ostajajo na vrhu vzhoda z 21 točkami, New York je tretji s 17.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.