Šport
0 ogledov

Kopitar podal za gol, zublji pogubili kralje

los angeles kings calgary flames Reuters
Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar je z Los Angeles Kings v severnoameriški ligi NHL pred domačimi gledalci v Staples Centru z 1:2 izgubil proti Calgary Flames.

Kopitar je podal pri izenačujočem golu, ki ga je dosegel Justin Williams in s tem dosegel že 500. točko v ligi NHL. Calgary je prišel do vodstva po slabih 16 minutah igre, ko je bil uspešen Blair Jones, Williams je na 1:1 poravnal po 15:27 minute igre v tretji tretjini, 23 sekund pred koncem tekme pa je končni rezultat postavil Mike Cammalleri. Kljub težavam ekipe, ki jo v zadnjem času pestijo poškodbe in so mesta na ledu zavzeli mlajši igralci, so v gosteh premagali Los Angeles.

Nekdanji kralj osoden za Los Angeles

Cammalleri je dosegel deseti gol sezone, Calgary pa je kar osem od devetih zmag osvojil le z golom naskoka. "Vsekakor nismo zmagali tolikokrat, kot bi si želeli, to drži. Imamo veliko spoštovanja pred dobrimi moštvi, saj se zavedamo, da znajo zmagati na tesnih tekmah. Še vedno se učimo, zato je ta zmaga res poslastica. Za nas je tekma posebna tudi zato, ker so nas lahko spremljali naši očetje s tribun," je po tekmi dejal Cammalleri, ki je prvi igralec Calgaryja, ki je dosegel deset ali več golov v tej sezoni. Uvodnih pet let igranja v NHL je preživel prav v dresu tokratnih nasprotnikov Los Angeles Kings.

"Cammalleri nas je pokopal. Na vsaki tekmi igra, kot da je na domačem ledu," pa je po tekmi dejal trener Kraljev Darryl Sutter. Los Angeles je s tokratnim porazom zaključil niz 11 tekem, v katerih je osvojil vsaj eno točko.

''Petardi'' New Yorka in New Jerseyja

V ostalih tekmah so New York Rangers s 5:2 premagali Vancouver Canucks, Boston Bruins so bili od Columbus Blue Jackets boljši s 3:1, Montreal Canadiens pa od Toronto Maple Leafs s 4:2. Visok poraz so doma vknjižili hokejisti Florida Panthers, ki so proti Pittsburgh Penguins izgubili z 1:5. New Jersey Devils so po podaljšku le strli odpor Buffalo Sabres z 1:0, New York Islanders pa so z 2:3 klonili proti Washington Capitals.

Phoenix Coyotes so z 2:5 izgubili proti Chicago Blackhawks, San Jose Sharks pa so Anaheim Ducks ugnali s 4:3. Dve tekmi sta se končali po kazenskih strelih, Nashville Predators so z 2:3 izgubili proti Philadelphia Flyers, Colorado Avalanche pa so bili s 3:2 boljši od ekipe Minnesota Wild.

Liga NHL, rezultati:

Los Angeles Kings : Calgary Flames 1:2
New York Rangers : Vancouver Canucks 5:2
Boston Bruins : Columbus Blue Jackets 3:1
Montreal Canadiens : Toronto Maple Leafs 4:2
Florida Panthers : Pittsburgh Penguins 1:5
New Jersey Devils : Buffalo Sabres 1:0*
New York Islanders : Washington Capitals 2:3
Nashville Predators : Philadelphia Flyers 2:3**
Phoenix Coyotes : Chicago Blackhawks 2:5
Colorado Avalanche : Minnesota Wild 3:2**
San Jose Sharks : Anaheim Ducks 4:3

* - podaljšek
** - kazenski streli

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.