Šport
203 ogledov

Kopitar pritiskal z vseh strani, toda...

Anže Kopitar Profimedia
Anže Kopitar kar šestkrat ustrelil, a plošček ni šel v mrežo.

Izid prvega kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL na zahodu med moštvoma Los Angeles Kings in Edmonton Oilers je v boju na štiri zmage poravnan 1:1. Naftarji so se davi maščevali za uvodni poraz ter v domači dvorani Rogers Place visoko s 6:0 premagali kralje. Anže Kopitar je kar šestkrat ustrelil proti okvirju vrat, a brez uspeha.

Izkušeni 40-letni vratar kanadske zasedbe iz Edmontona Mike Smith je tokrat predstavljal nerešljivo oviro za člane gostujoče ekipe iz Kalifornije. Smith je ubranil 30 strelov kraljev ter domačo mrežo ohranil nedotaknjeno.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia

Po prvi tretjini brez zadetkov so domači hokejisti v drugi in tretji zagospodarili na ledu, vratar zasedbe iz mesta angelov Jonathan Quick, ki je zbral 30 obramb, je tako moral šestkrat pobrati plošček iz mreže.

V 22. minuti je Leon Draisaitl ob moštveni premoči premagal Quicka za 1:0. Nato so se med strelce vpisali še Darnell Nurse, Ryan McLeod, Evander Kane dvakrat ter Jesse Puljujarvi. Connor McDavid in Evan Bouchard sta vpisala vsak po dve podaji.

Naslednji dve tekmi bosta v Los Angelesu. Peta tekma pa bo znova v Kanadi. V drugi krog konferenčnih bojev končnice bo napredovala ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Anže Kopitar | Avtor: Profimedia Profimedia

V zahodni konferenci je prvo zmago vpisala tudi ekipa Minnesota Wild, ki je na domačem ledu premagala St. Louis Blues s 6:2 ter se v zmagah (1:1) izenačila s St. Louisom.

V prvem krogu končnice v vzhodni konferenci so hokejisti Carolina Hurricanes dobili obe tekmi na domačem ledu in proti Boston Bruins, ki so jih v drugo premagali s 5:2, vodijo že z 2:0 v zmagah.

Izid obračuna med Torontom Maple Leafs in Tampo Bay Lightning, ki je drugo tekmo dobila s 5:3, pa je izenačen 1:1 v zmagah.

 

* Izidi, končnica, prvi krog:
- vzhodna konferenca:
Carolina Hurricanes - Boston Bruins    5:2
- Carolina vodi z 2:0 v zmagah;

Toronto Maple Leafs - Tampa Bay Lightning 3:5
- ekipi sta poravnani 1:1 v zmagah;

- zahodna konferenca:
Minnesota Wild - St. Louis Blues      6:2
- ekipi sta poravnani 1:1 v zmagah;

Edmonton Oilers - Los Angeles Kings    6:0
(Anže Kopitar šest strelov na gol v 19:55 minutah za LA Kings)
- ekipi sta poravnani 1:1 v zmagah;

* Opomba: moštva igrajo na štiri zmage.

Komentarjev 5
 • PasjaProcesija 09:58 05.maj 2022.

  V 1. tretjini je bil LA boljši. Kopitarjev strel bi se Smithu skoraj izmuznil, a je pak obstal pred golom. Kempe je v igri 5-na-4 zadel prečko. 2. in 3. tretjino je igral samo EDM. Uspevalo jim je marsikaj, pa ...prikaži več se niso preveč naprezali. 1:0 z igralcem več. EDM je dobil zagon in je letel, tudi z igralcem manj. 2:0 ravno z igralcem manj, ko se je v poizkusu blokiranja strela pak od LA-jevega igralca odbil v gol. Nato so zadeli okvir. 3:0 je bilo, ko je igralec v gneči preusmeril branilčev strel.