Šport
26 ogledov

Kopitar še kar zbira točke

Anže Kopitar je vsaj točko dosegel na zadnjih petih zaporednih tekmah, naj kater EPA
Anže Kopitar je na šesti tekmi Los Angeles Kings v tej sezoni že prišel do desete točke. Tokrat je podal za prvi zadetek Kraljev, ki so z 2:0 v gosteh premagali Kojote iz Phoenixa.

Kralji so tokrat prišli do tretje zaporedne zmage v ligi NHL, z devetimi točkami iz šestih tekem pa v zahodni konferenci zaostajajo le za Coloradom, ki ima tekmo več, in Dallasom. Obe omenjeni ekipi sta doslej zbrali deset točk.

Za četrto zmago Los Angelesa sta tokrat zadela kapetan Dustin Brown in Kyle Clifford, izkazal pa se je tudi vratar Jonathan Quick. Ta je po petih letih postal prvi čuvaj mreže pri Kraljih, ki je nanizal dve tekmi brez prejetega zadetka. Tokrat je za svoj 16. shutout v karieri potreboval 28 obramb. "V zadnjih sezonah smo močno izboljšali igro v obrambi. Fantje so opravili levji delež, meni pa močno olajšali delo," je po tekmi dejal vratar, ki je z odstotkom 96,7 ubranjenega strela tudi prvi na lestvici najuspešnejših čuvajev mreže.

Kopitar z novo točko ostaja na drugem mestu lestvice strelcev. Dvanajst točk je namreč zbralo desno krilo Toronta Phil Kessel, prav tako kot Hrušičan pa sta do številke deset prišla še Šved Daniel Sedin (Vancouver) in Avstrijec Thomas Vanek.

V Philadelphii je blestel Rus Aleksander Ovečkin. Dvakratni MVP rednega dela lige NHL je za Washington dosegel dva gola, Capitals pa so Letalce ugnali s 5:2.

Ostali rezultati:

Colorado Avalanche : Chicago Blackhawks 1:3
Pittsburgh Penguins : Montreal Canadiens  3:1
Boston Bruins : Toronto Maple Leafs  6:2
Florida Panthers : Buffalo Sabres 0:3
Ottawa Senators : Winnipeg Jets  4:1
Tampa Bay Lightning : New York Islanders  4:1
Edmonton Oilers : Minnesota Wild 1:2
Calgary Flames : New York Rangers 2:3
Vancouver Canucks : Nashville Predators  5:1

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.