Šport
9 ogledov

Kopitar spet akter zmage

Anže Kopitar je v letošnji sezoni zbral že 40 točk (15 golov in 25 podaj), kar g Žurnal24 main
Anže Kopitar nadaljuje z odličnimi predstavami. Pri gostujoči zmagi nad hokejisti Philadelphije s 3:2 je prispeval dve podaji, še posebej pomembna je bila druga, ko je v podaljšu asistiral Miku Richardsu za drugo zmago v sezoni.

Hokejisti Los Angeles Kings so v severnoameriški hokejski ligi NHL v noči na nedeljo gostovanje v Philadelphii sklenili z zmago s 3:2 po podaljšku. Pri zmagi kraljev je dejavno sodeloval tudi Hrušičan Anže Kopitar, ki je bil podajalec pri dveh golih gostujočega moštva, tudi zmagovitem v drugi minuti podaljška.

Kopitar je v tretji tretjini podal Justinu Williamsu za vodstvo kraljev 2:1, nato pa je v drugi minuti podaljška s krila na sredi igrišča našel Mika Richardsa, ki je sprožil proti vratom, plošček pa je uspešno proti mreži preusmeril Jack Johnson.

Zmaga ima nekoliko grenkega priokusa, saj se je poškodoval eden ključnih hokejistov Drew Doughtyja, ki bo moral počivati do 10 dni.

Kopitar iz Philadelphie odhaja s sedmimi točkami v tej sezoni. Na dosedanjih štirih tekmah je vpisal tri gole in štiri podaje, s čimer se je na strelski lestvici po številu točk zavihtel na četrto mesto. Kralji se bodo prvič domačim navijačem predstavili v torek, ko bodo gostili St. Louis.

Sobotni večer onstran Atlantika je bil sicer hokejsko zelo pester, odvilo se je še 13 dvobojev, kar v štirih je bil zmagovalec znan šele po izvajanju kazenskih strelov. Aktualni lastniki Stanleyjevega pokala Boston Bruins so v derbiju večera po kazenskih strelih s 3:2 premagali zmagovalce lige NHL iz sezone 2009/10 Chicago Blackhawks.

Liga NHL:

Philadelphia Flyers : Los Angeles Kings 2:3 (podaljšek)
Briere; Williams 2, Johnson, Kopitar (dve podaji)

Toronto Maple Leafs : Calgary Flames 3:2

Montreal Canadiens : Colorado Avalanche 5:6 (po dveh podaljških)

New York Islanders : New York Rangers 4:2

Pittsburgh Penguins : Buffalo Sabres 2:3

Washington Capitals : Ottawa Senators 2:1

Phoenix Coyotes : Winnipeg Jets 4:1

Florida Panthers : Tampa Bay Lightning 3:2 (po dveh podaljških)

Nashville Predators : New Jersey Devils 2:3 (po dveh podaljških)

Minnesota Wild : Detroit Red Wings 2:3 (po podaljšku)

Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 4:2

Chicago Blackhawks : Boston Bruins 2:3 (po dveh podaljških)

Edmonton Oilers : Vancouver Canucks 3:4

San Jose Sharks : St. Louis Blues 2:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.