Šport
9 ogledov

Odlični Kopitar: zmagal, zadel, podal

kings rangers kopitar
1/5
Reuters
Najboljši slovenski hokejist Anže Kopitar je odlično začel sezono lige NHL 2011/12. Na uvodni tekmi je v Stockholmu njegovo moštvo Los Angeles Kings premagalo New York Rangers s 3:2 po podaljšku, Kopitar pa je dosegel prvi gol in podal pri zadnjem. Preverite še ostale izide.

Tekma v Stockholmu je ena od štirih, ki jih moštva NHL ob začetku sezone igrajo v Evropi. Kopitarjeva ekipa se bo v soboto ob 20. uri pomerila še z Buffalom v Berlinu, že tokratni dvoboj pa je bil za slovenskega zvezdnika in soigralce zelo uspešen. Potem ko so Rangerji še pet minut pred koncem vodili, za 2:1 je zadel Marian Gaborik, se igralci kalifornijske ekipe niso predali. Novinec v ekipi Mike Richards je Kraljem zagotovil podaljšek, v katerem pa je v zadnji minuti Los Angeles ob igralcu več pripravil lepo akcijo, ki jo je začel prav Kopitar, učinkovito pa iz bližine končal Jack Johnson.

Kopitar je v prvi tretjini dosegel prvi gol Kraljev v novi sezoni; Newyorčani so krenili v protinapad, a pozabili plošček v svoji tretjini, kar je izkoristil Justin Williams in z natančno podajo zaposlil Kopitarja, slednjemu pa ni bilo težko premagati Henrika Lundqvista. Kralji so imeli sicer v rednem delu tekme štiri priložnosti z igralcem več, a niso nobene izkoristili.

Zmaga je tako za Kopitarja pomenila dvojno veselje: na Švedskem je namreč preživel nadvse uspešni leti, preden se je preselil v ligo NHL. Tudi tokrat so bili v dvorani Globen njegovi stari prijatelji iz kluba Södertalje, poleg tega pa tudi nekaj prijateljev in družinskih članov iz domovine. "Na tem terenu sem odigral nekaj dobrih tekem. Veselim se, da se bo začelo zares prav tukaj," je za ameriške medije pred tekmo dejal Kopitar, ki je že v pripravljalnem obdobju pokazal, da je uspešno okreval po poškodbi gležnja v lanski sezoni.

Na Finskem pa so hokejisti Buffala s pomočjo dveh golov prvega strelca ekipe zadnjih sezon Thomasa Vaneka in 29 obramb Ryana Millerja s 4:1 ugnali Anaheim. Med strelce se je za Buffalo vpisal tudi Ville Leino, ki je igral v nekdanji domači dvorani, zadetek in dve podaji pa je v statistiko vpisal Jason Pominville. Edini gol za moštvo iz Kalifornije je dosegel Nate Guenin. "Plošček se je na tej tekmi precej odbijal na vse strani, vendar smo kljub temu odigrali dobro uvodno tretjino in si priigrali dva zadetka naskoka. Lepo je zmagati na uvodni tekmi," je dejal Vanek.

 

Liga NHL:

Stockholm
Los Angeles Kings : New York Rangers 3:2*
Anže Kopitar: gol in podaja v 22 minutah za LA Kings

Helsinki
Buffalo Sabres : Anaheim Ducks 4:1

Carolina Hurricanes : Tampa Bay Lightning 1:5
Detroit Red Wings : Ottawa Senators 5:3
Columbus Blue Jackets : Nashville Predators 2:3
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 2:1


*po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.