Šport
20 ogledov

Kopitar trikrat v polno

Anže Kopitar je vsaj točko dosegel na zadnjih petih zaporednih tekmah, naj kater EPA
Anže Kopitar se je izkazal na pripravljalni tekmi pred novo sezono v ligi NHL. Na dvoboju z ekipo Colorado Avalanche, ki so jo Kralji iz Los Angelesa dobili s kar 6:0, je zabil tri gole.

"Zelo lepo je opazovati, kako se Kopitar vrača na stara pota. Zelo trdo je delal med pripravljalnim kampom, saj si po poškodbi želi dokazati, da se lahko vrne na tako visoko raven igre, kot jo je kazal prej. Današnja tekma bo naredila zelo veliko za njegovo samozavest," je bil po dvoboju s Coloradom zadovoljen trener Kraljev Terry Murray.

Kopitar si je sicer ob koncu rednega dela pretekle sezone poškodoval gleženj prav na dvoboju s hokejisti iz Denverja, a na to tokrat ni pomislil. "Nisem razmišljal o tem. Morda so mi takšne misli hodile po glavi bolj na zadnji tekmi v dvorani Staples Center, kjer je tudi prišlo do poškodbe. Tokrat to ni vplivalo name. Očitno je vsa zadeva že za mano. Treba je gledati naprej. Kar se je zgodilo, se je zgodilo. Zdaj sem zdrav in to je najpomembneje," pa je po visoki zmagi povedal Hrušičan.

Ta je tokrat odigral nekaj več kot 19 minut. Dvakrat je zadel v drugi tretjini, za 1:0 in 3:0, s šestim zadetkom na dvoboju pa je postavil piko na i k zanesljivi gostujoči zmagi. Center Los Angeles Kingsov je na tekmi sprožil pet strelov na tekmečeva vrata, prvi in tretji zadetek pa je zabil ob igralcu več na ledu.

Sezona v ligi NHL se bo začela čez teden dni, Kralji pa bodo prvo tekmo odigrali dan kasneje. Sedmega oktobra bo njihov tekmec moštvo New York Rangers.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.