Šport
28 ogledov

Kopitar z golom Kralje ohranil v igri

anže kopitar los angeles kings nhl milan lucic Profimedias
V severnoameriški hokejski ligi NHL potekajo tekme prvega kroga končnice prvenstva.

Los Angeles je v gosteh po podaljšku z 2:1 premagal San Jose ter slavil prvo zmago v letošnji končnici. San Jose tako vodi le še z 2:1 v zmagah. Anže Kopitar je zadel za izenačenje na 1:1 v prvi tretjini, Tanner Pearson pa je zadel za zmago v podaljšku. Najboljši slovenski hokejist je po dveh zaporednih ničlah vendarle prebil strelski led.

Domači hokejisti so goste presenetili že po tridesetih sekundah obračuna, ko je mrežo zatresel Joe Thornton za vodstvo 1:0. Prednost Morskih psov je bila kratke sape. Po nekaj več kot sedmih minutah, ob številčni premoči na ledu, je prišel odgovor kraljev s Kopitarjem v glavni vlogi, ki je ob pomoči Milana Lucica in Jaka Muzzina poravnal izid na 1:1.

"Zdaj že nekoliko razmišljajo o nas. To pa je točno to, kar smo želeli," je bil po uspehu, s katerim so preprečili nevarno vodstvo tekmecev s 3:0 v zmagah, zadovoljen branilec kraljev Drew Doughty.

Do konca rednega dela sta nato prišla do izraza oba vratarja, ki sta zaklenila vrata. Jonathan Quick je za kralje v rednem delu tekme zbral 26 obramb (skupno 29), Martin Jones pa za domače 21.

V podaljšku so bili podjetnejši gostje, kar so nadgradili tudi z zmagovitim golom Pearsona po podaji Dustina Browna v četrti minuti. "Izkazali smo se kot trdno moštvo, pa čeprav smo bili že potisnjeni ob zid. Še vedno smo v igri in zdaj bo zanimivo, seveda bomo iskali izenačenje v seriji," pa je zmago pospremil strelec zmagovitega gola.

Los Angeles in San Jose bosta četrto tekmo končnice igrala v noči na četrtek, prav tako v San Joseju. Za Morske pse sicer domač teren statistično ni prav velika prednost; medtem ko so bili v rednem delu z 28 zmagami (še dve pa so dodali v začetku končnice proti Los Angelesu) na tujem najboljši na tem področju, pa so po drugi strani izgubili kar 24 od 42 domačih tekem, kar je najslabši dosežek v ligi za moštva, ki so se uvrstila v končnico.

Washington melje naprej

Najboljša ekipa rednega dela lige Washington Capitals je le še eno zmago oddaljena od napredovanja v naslednji krog. Hokejisti iz prestolnice Združenih držav so v prvem krogu končnice povedli s skupnim izidom 3:0 v zmagah, potem ko so tudi v gosteh s kar 6:1 premagali povsem nemočno ekipo Philadelphia Flyers.

Za Washington so zadeli Marcus Johansson, dvakrat Aleksander Ovečkin, po enkrat pa še Jevgenij Kuznjecov, John Carlsson in Jay Beagle. Edini zadetek so domači dosegli takoj na začetku, po 57 sekundah igre, ko je bil uspešen Michael Raffl.

Na Zahodu so hokejisti Minnesote po dveh porazih v gosteh zmanjšali zaostanek za Dallas Stars, ki je tretjo tekmo prvega kroga končnice po preobratu izgubil s 3:5. Dallas je zapravil začetno vodstvo 2:0, za oba uvodna gola je poskrbel Patrick Sharp. Tretji zadetek pa je prispeval Colton Sceviour.

Junak Minnesote je bil Jason Pominville z dvema zadetkoma in podajo, za domače pa so zadeli še Chris Porter, Erik Haula in Mikko Koivu.

NHL, izidi:

VZHOD:
Philadelphia Flyers - Washington Capitals 1:6  /0:3/

ZAHOD:
San Jose Sharks - Los Angeles Kings 1:2 (podaljšek)  /2:1/
Anže Kopitar 5 strelov na gol, gol za izenačenje 1:1 za LA Kings.

Minnesota Wild - Dallas Stars 5:3  /1:2/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na štiri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.