Šport
15 ogledov

Kopitar zadel, LA Kings na čakanju

los angeles kings kopitar Reuters
Hokejisti Los Angeles Kings so doma v dvoboju prvega kroga končnice lige NHL na četrti tekmi gostili Vancouver Canucks, ki so zmagali s 3:1. Kljub tokratnemu porazu pa Kralji v boju na štiri zmage vodijo s 3:1 in čakajo na prvo napredovanje po 11 letih. Edini gol za Kralje je že v uvodni tretjini dosegel Anže Kopitar, zapravili pa so kazenski strel.

Vratar ekipe Los Angeles Kings Johnatan Quick je zbral 27 obramb, edini gol za Kralje pa je dosegel Anže Kopitar, ki je zatresel mrežo tekmecev po podajah Justina Williamsa in Willieja Mitchella že v uvodni tretjini, ko so bili veliko boljši, nato pa Kraljem ni več šlo po načrtih.

Razigral se je vratar gostov Cory Schneider, ki je na koncu zbral kar 43 obramb, med drugim je zaustavil tudi kazenski strel Dustinu Brownu za izenačenje. Po poškodbi se je v vrste Vancouvra spet vrnil Daniel Sedin, prvouvrščena ekipa rednega dela prvenstva NHL pa se je z današnjo zmago izognila sramotnemu slovesu brez zmage v prvem krogu končnice. Za kanadsko ekipo so zadeli Aleksander Edler z igralcem več za izenačenje, Kevin Bieksa ter kapetan Henrik Sedin. Peta tekma bo na sporedu v nedeljo v olimpijskem Vancouvru.

Medtem pa so Philadelphia Flyers, ki so dobili uvodne tri tekme končnice, tokrat na domačem ledu kar s 3:10 klonili proti Pittsburgh Penguins, v zmagah pa letalci vodijo s 3:1. Pingvini, ki so bili podobno kot Vancouver Canucks na robu izpada, so se tokrat razjezili in kar z 10:3 odpihnili letalce ter s tem postali prva ekipa po 22 letih, ki ji je uspelo zadeti več kot devet golov na tekmi končnice. Jordan Staal je dosegel hat-trick, Jevgenij Malkin je dodal dva gola, med strelce se je vpisal tudi Sidney Crosby. Za pingvine so zadeli še Matt Niskanen, Kris Letang, Steve Sullivan in Pascal Dupuis, po slabši uvodni tretjini pa se je razigral tudi vratar Marc-Andre Fleury.

Liga NHL, končnica, 1. krog*

Vzhod:
Ottawa Senators : New York Rangers 3:2 (podaljšek) /2:2/
Philadelphia Flyers : Pittsburgh Penguins 3:10 /3:1/

Zahod:
Los Angeles Kings : Vancouver Canucks 1:3 /3:1/
(Anže Kopitar: 21 minut, 1 zadetek za LA)

* opomba: moštva igrajo na štiri zmage, v poševnicah je trenutni izid v zmagah

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.