Šport
10 ogledov

Kopitarju dve točki, Kraljem le ena

Kopitar Los Angeles Kings San Jose Sharks NHL končnica Reuters
Moštvo Los Angeles Kings nadaljuje niz brez zmag na domačem ledu. Kralji so vpisali še tretji zaporedni poraz, tokrat je bilo po kazenskih strelih boljše moštvo Winnipeg Jets. Po rednem delu je bil izid 4:4, slovenski as Anže Kopitar je zadel v 1. tretjini za 1:3 ter je bil podajalec pri izenačenju na 3:3.

Moštvo iz Winnipega je slavilo v četrti seriji kazenskih strelov, pred tem sta v prvih treh obe mreži ostali nedotaknjeni. Bryan Little je ukanil domačega vratarja Jonathana Quicka, Mike Richards pa je zatem zgrešil in zmaga je odšla v Kanado.

Gostujoče moštvo je že po šestih minutah in 39 sekundah vodilo s 3:0. V polno so zadeli Matthieu Perreault, Little ter nato še Blake Wheeler. Kralji so se nato le zganili ter do konca tretjine vodstvo ob številčni premoči na ledu znižali na 2:3.

Kralji vodili le minuto

Prvi zadetek na tekmi za Kralje je pripadel slovenskemu zvezdniku Anžetu Kopitarju. Drew Doughty je z razdalje sprožil plošček proti vratom, Michael Hutchinson ga je odbil, Kopitar pa je odbitek pospravil v mrežo. Le minuto in 27 sekund kasneje je bil uspešen še Justin Williams.

V drugi tretjini sta svoji nalogi odločno opravila oba vratarja, zato pa je začetek zadnje tretjine znova pripadel Kraljem, junak akcije pa je bil tudi slovenski hokejist. Kopitar je ob ogradi prestregel plošček in podal pred vrata Marianu Gaboriku, ki je ploščico poslal v mrežo. Nekaj več kot sedem minut pred koncem so Kralji povedli s 4:3 po zadetku Kyla Clifforda, a je minila le nekaj več kot minuta, ko je Zach Bogosian zadel za podaljšek.

Spet prihajajo Kanadčani

Kopitarjevi kralji so z 48 točkami na četrtem mestu pacifiške skupine, za vodilnim Anaheimom zaostajajo deset točk. V razvrstitvi zahodne konference so Kralji na osmem mestu. Po gostovanju Winnipega v Staples Center prihaja še ena kanadska ekipa. Toronto bo z Los Angelesom palice prekrižal v noči na torek po slovenskem času.

Navijače Los Angelesa je pred tekmo razveselila novica o letošnjih udeležencih tekme All Star lige NHL. Na letošnji tekmi vseh zvezd v Columbusu bo sodeloval tudi Kopitar, na tekmi bo zaigral še en kralj Doughty, trener aktualnih lastnikov šampionskega naslova Darryl Sutter pa bo vodil eno od ekip, ki bosta 25. januarja prekrižali palice.

Liga NHL, izidi:

Los Angeles Kings : Winnipeg Jets 4:5**
Philadelphia Flyers : Boston Bruins 1:3
Minnesota Wild : Nashville Predators 1:3
Colorado Avalanche : Dallas Stars 4:3
Montreal Canadiens : Pittsburgh Penguins 1:2*
Arizona Coyotes : Ottawa Senators 1:5
Washington Capitals : Detroit Red Wings 3:1
Columbus Blue Jackets : New York Rangers 2:5
St. Louis Blues : Carolina Hurricanes 5:4**
San Jose Sharks : New York Rangers 1:3
Vancouver Canucks : Calgary Flames 0:1

* - po podaljšku
** - po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.