Šport
29 ogledov

Koren podpisal za Melbourne City FC

Koren Stockdale Hull City Fulham Premier League Anglija liga prvenstvo Reuters
Nekdanji slovenski reprezentant Robi Koren bo kariero nadaljeval v Avstraliji. Postal je novi član Melbourne Cityja.

Trintridesetletni Robi Koren se je pridružil avstralski podružnici Manchester Cityja in tako zapolnil mesto četrtega tujca pri Melbourne Cityju

"Iskali smo pravega nogometaša in tudi osebo za ključni položaj v naši ekipi. Robert izpolnjuje prav vse pogoje," je ob sklenitvi sodelovanja dejal direktor avstralskega kluba Brian Marwood in dodal: "Je izjemen nogometaš, s številnimi izkušnjami, ki jih je pridobil v najmočnejši angleški ligi. Veliko lahko prispeva k temu moštvu, je rojeni vodja. Njegov rezime veliko pove, je moštven igralec na in zunaj igrišča."

Nad novo okrepitvijo je navdušen tudi glavni trener John van’t Schip: "Robert lahko da ekipi dodano vrednost, pomaga nam lahko h koraku na višjo raven. Je timski igralec, ki bo veliko prispeval k igri in k temu, da ekipa doseže svoj najvišji potencial."

Dravograjčan bo v novem klubu nosil številko 10, s treningi pa bo začel že jutri. Med njegovimi soigralci bo tudi sloviti Irec Damien Duff, nekdanji slovenski kapetan pa bo nekaj mesecev igral tudi s španskim zvezdnikom Davidom Villo, ki bo kot posojen nogometaš New York Cityja na začetku sezone branil barve avstralskega kluba.

V minuli sezoni je koroški vezist, ki je v reprezentanci Slovenije zbral 61 nastopov in dosegel pet zadetkov, sicer uspešno branil barve Hull Cityja v Premier League. Bil je tudi kapetan angleškega prvoligaša.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.