Šport > Košarka
7046 ogledov

Ali je zmaga Olimpije nad Partizanom sporna? Srbi so se pritožili

Cedevita Olimpija : Partizan Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer
Partizan je nezadovoljen s sojenjem na derbiju v Ljubljani, še posebej v samem zaključku tekme.

Derbi 24. kola Lige ABA med Cedevito Olimpijo in Partizanom je bil odločen po nori končnici in vrhunski predstavi Jake Blažiča ter simultanki v zadnjih minutah Yogija Ferrella, ki sta po pravi drami vodila Olimpijo do zmage z 81:79 nad do takrat vodilno ekipo lige.

Toda pri črno-belih niso videli razlog za poraz v neuspelih poizkusih, da bi zaustavili vročega Ferrela in soigralce, ki jim je uspel epski preobrat, temveč v sodniški trojki, ki naj bi domačim košarkarjem pomagala do zmage.

Partizan je zaradi sojenja trojice Uroš Nikolić (Srbija) - Miloš Koljenšić (Črna Gora) - Sašo Petek (Slovenija) po tekmi celo vložil uradno pritožbo, v kateri je še posebej opozoril na sam zaključek tekme.

Cedevita Olimpija : Partizan | Avtor: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Črno-belim je bila najbolj sporna situacija, ko so si sodniki vzeli skoraj pet minut, da so pregledali akcijo, v kateri je Alen Omić po skoku v napadu dosegel koš. Sodniki so namreč najprej dosodili, da se je pred Omićevim skokom žoga dotaknila vrha table, kar je pomenilo stranski avt za Partizan.

Po dolgotrajnem ogledu posnetka so se odločili, da ni bilo avta, a obenem niso smeli dosoditi točk Olimpiji, ker se je sodniška piščal oglasila in prekinila akcijo, še preden je Omić ujel žogo in dosegel koš.

Tako je bila dosojena mrtva žoga, puščica je kazala v smer Olimpije, Ferrell pa je v napadu prišel do enega izmed svojih številnih košev, vse skupaj pa je začinil še z odlično obrambno akcijo, s katero je tlakoval pot do nove odmevne zmage Olimpije.

Cedevita Olimpija : Partizan | Avtor: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

Partizan, ki je tako izgubil obe letošnji tekmi proti Olimpiji, pa naj bi še jezilo, da so imeli Ljubljančani skoraj dvakrat več prostih metov od gostov iz Beograda. Olimpija je tako izvajala kar 26 prostih metov, Partizan pa zgolj 14.

Sodniki so sicer na zelo vroči tekmi dosodili tudi številne nešportne in tehnične napake in bilo je jasno, da bo na koncu poraženec imel številne pripombe nad sojenjem, pa naj bo to Olimpija, ali Partizan.

Košarkarji Cedevite Olimpije so niz zmag v ligi Aba tako podaljšali na sedem tekem. Z izkupičkom 15-7 ostajajo na četrtem mestu, do konca rednega dela pa jih čakajo še štiri tekme. Naslednji teden pri Studentskem centru v Podgorici, nato pa še s Cibono in Borcem doma ter FMP v gosteh.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.