Šport > Košarka
6230 ogledov

Američani: Dončić - litovska legenda

luka dončić Reševalni pas/Twitter
Ameriški medij tokrat Slovenije vsaj ni zamenjal s Slovaško.

"Trail Blazers so v nedeljo položili še eno opeko v temelj legende o Luki Dončiću. Ta je zadel izenačujočo trojko, bombo za tri točke iz desnega kota, ko je padal z igrišča ob izteku časa v četrti četrtini. Ta met je prinesel podaljšek, ki pa ga je Portland dobil s 121:118. To je bil čudežen met, a ne presenetljiv glede na to, kaj je rookie senzaciji v dresu Dallasa že uspelo v tej sezoni," so zapisali na nbcsports.com.

Luka Dončić Vau! Šport Dončić povsem navdušil tudi šestkratnega prvaka

A tu so se reči pri velikem ameriškem mediju zataknile. "Litovec Dončić, ki je profesionalno pogodbo z Real Madridom podpisal pri 13 letih in debitiral pri 16, je ekipi pomagal do eroligaškega naslova," so namreč o karieri mladega košarkarja zapisali pri NBC, kjer so tako nadgradili običajno zamenjavo Slovenije in Slovaške. Samo v zadnjih dneh je bil Dončić nekajkrat tudi Srb in Hrvat, slednje celo v italijanskem športnem velikanu.

"Fant ima neverjeten občutek za takšne mete," je sicer o izenačujoči trojki dejal trener Dallasa Rick Carlisle in dodal: "Ne morem reči, da sem bil presenečen, ko je žoga šla skozi obroč. Velikokrat sem ga že videl, da je počel takšne reči." 

"Je pač šla skozi. Bil je težek met. Ne vem, kaj naj rečem," pa je povedal Dončić, ki takšne mete večkrat tudi trenira: "Da, velikokrat. Veliko ljudi misli, da gre le za hec, ampak včasih potrebuješ tudi takšne situacije."

igor kokoškov Mnenje Šport Kokoškov ni podprl Dončića, izbral je njegovega tekmeca

Devetnajstletni Slovenec si je po tekmi prislužil tudi priznanje zvezdnika nasprotnega moštva: "Je resnično, resnično dober igralec. Očitno je, da je že igral profesionalno košarko. Opazoval sem ga ob njegovih pick and rollih, vseskozi je imel oči odprte. Vidi prav vse, naredi prave poteze, uspeva mu tisto, kar želi doseči s svojo potezo. Tega običajno ne vidiš pri novincih, on pa ima to 'pravo' igro. Je že pravi profesionalec," meni Damian Lillard.

 

Komentarjev 1
  • Lola_Bremer 12:54 25.december 2018.

    Po petih letih sem opustila svoje staro delo in ta odločitev je bila zame življenjska pomočnica.Začela sem opravljati delo na spletu, preko spletnega mesta, ki sem ga naletel na spletu, za nekaj ur vsak dan, in zaslužil sem veliko več ...prikaži več kot na moje zadnje delo.Moje plačilo za zadnji mesec je bilo 28574 $.Awesome stvar je več prostega časa, ki sem ga dobil s svojo družino.in da je edina zahteva za to delo osnovno znanje tipkanja in zanesljiv internett. ....... >>>>>>> www.Internet43.Com

Sorodne novice