Šport > Košarka
7118 ogledov

Dončić povsem navdušil tudi šestkratnega prvaka

Luka Dončić
Luka ni navaden novinec.

"Vau!" je ob posnetku koša Luke Dončića, z njim je Dallas popeljal v podaljšek proti Portlandu, dejal šestkratni prvak lige NBA Scottie Pippen, ki se je nasmejal še ob izrazih šokiranih košarkarjev Trail Blazersov. Nekdanjega asa franšize Chicago Bulls je voditeljica oddaje Rachel Nichols spomnila na izjavo, ki jo je v času kariere dal njegov legendarni soigralec. "Ne smeš se bati neuspeha," je tako izjavil Michael 'Air' Jordan.

Prav to so ozpostavili v prispevku na televiziji ESPN. Poudarili so, da se devetnajstletni Slovenec ne obnaša kot navaden novinec in da ga zaradi izkušenj, ki si jih je pridobil v Evropi, ni nikoli strah, ampak razmišlja le o tem, kaj lahko stori, da bi potegnil voz svoje ekipe. "Že na večer nabora sem dejala, da so se generalni managerji klubov niso odločali zanj predvsem zaradi strahu, da se izbor ne bi izkazal za pravilnega, kot pa na podlagi tega, da bi tvegali in pripeljali nekoga, ki bi jim pomagal do uspeha. Ostali igralci so predstavljali bolj varno odločitev. Luka je bil skrivnost. Privlačna skrivnost, a tudi zastrašujoča, saj je nosil senco tistih Evropejcev, ki se kasneje niso izkazali v NBA," je tokrat pokomentirala Nicholsova.

deandre jordan Epska reakcija Šport Tudi Jordan ni mogel verjeti, kaj je uspelo Dončiću

Z izjemno statistiko (19 točk, 6.6 skoka in 4.9 podaje) se je sicer Slovenec pridružil izjemni skupini novincev. Takšne številke so v preteklih 40 letih kot rookieji dosegali le še Grant Hill, Magic Johnson, Larry Bird in seveda Jordan. "To je dober začetek, ki ga lahko dosežeš le, če te ni strah loviti izjemnost," je dejala zdaj že nekaj časa zagreta zagovornica Dončićevih sposobnosti.

S povedanim se je strinjal tudi Pippen, ki je pred leti sicer tudi obiskal Ljubljano in pred halo Tivoli odprl igrišče za košarko. "Res je novinec in ne pozna strahu, ima pa tudi 'slab' spomin. Igral je že mednarodne tekme, ima izkušnje, nima tistega strahu. Ima izjemen občutek za igro, je specialen talent. Včasih se igralci po prihodu v ligo NBA ne znajdejo, on pa je od prvega dne izgledal kot profesionalec. Svoje soigralce naredi boljše, užitek ga je gledati. Njegova rast in zrelost, ki ju je pridobil v Evroligi, se kažeta. Ni veliko novincev, ki bi lahko imeli takšen pečat, še zlasti, če so organizatorji igre. Vsak dan znova vodi profesionalno ekipo, pomaga ji v igri, dosega točke, je tudi vodja v odločilnih trenutkih tekme. To veliko pove o njem, o njegovih izkušnjah, zrelosti. Je izjemen igralec."

luka dončić Bi moral biti št. 1? Šport Takšno je zdaj mnenje Američanov o Dončiću
Komentarjev 3
  • boter77 11:44 25.december 2018.

    Luka nikoli ne bo drugi Jordan! Bo prvi Luka!

  • silvo82 09:50 25.december 2018.

    Luka bo drugi Jordan

Sorodne novice