Šport > Košarka
2061 ogledov

''Kralj'' James si želi igrati tudi s slovenskim košarkarskim draguljem

Luka Dončić, LeBron James twitter
LeBron James se ne bi branil igranja z Luko Dončićem.

Prvi zvezdnik severnoameriške košarke LeBron James se ne bi branil igranja s slovenskim čudežnim dečkom Luko Dončićem, ki igra svojo premierno sezono v ligi NBA v vrstah Dallas Mavericks. "Kralj James" je takšno možnost omenil v slačilnici po zmagi Los Angeles Lakers nad New Orleans Pelicans.

lebron james luka dončić | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Veliko prahu je dvignila nedavna Jamesova izjava, da bi bilo čudovito igrati s košarkarjem New Orleans Pelicans Anthonyjem Davisom, s čimer naj bi James Davisa napeljeval k prestopu. Tako je vsaj menil trener Orleansa Alvin Gentry. Napeljevanje igralcev k prestopu je v najmočnejši košarkarski ligi na svetu prepovedano.

Luka Dončić Biografija Šport Kmalu na voljo življenjska zgodba Luke Dončića

"Mislil sem, da če govoriš o igralcu s pogodbo, da je to napeljevanje. Ampak to sem samo jaz. V ligi sem zgolj 31 let. Kaj pa jaz vem?" je v petek zjutraj dejal Gentry, ki pa se je do večera pomiril in povedal, da, če je odgovarjal na novinarjevo vprašanje, ni imel veliko izbire, ter dodal, da Davis ni na voljo.

Luka Dončić Opa! Šport Sodnik klofnil Dončića

Lakersi so s 112:104 premagali New Orleans, James pa je po tekmi dal jasno povedal, da ni šlo za napeljevanje. "Vprašajte me, ali bi rad igral s Kevinom Durantom. Vprašajte me zdaj," je dejal novinarki v slačilnici.

Preden bi ga lahko vprašala je James že odgovoril: "Seveda. Vprašajte me, ali bi rad igral z Jimmyjem Butlerjem. Dajte. Vprašajte me o Kyrieju Irvingu. Giannisu (Antetokounmpu). Vprašajte me o (Joelu) Embiidu. Benu Simmonsu. Dajte, o vseh. Luki Dončiću. Vprašajte me," se je razgovoril košarkar jezernikov.

"Dajte no, to ni znanost. Rad bi igral z veliko odličnimi košarkarji. Tak pač sem ... In igram po pravilih," je še dodal trikratni prvak lige NBA.

James je pri zmagi Los Angeles Lakers dosegel tretjega trojnega dvojčka v sezoni. V statistiko je vpisal 22 točk, 14 podaj in 12 skokov ter s tem svojemu moštvu pomagal do šeste zaporedne domače zmage.

Luka Dončić Po 15 letih Šport Dončić kot LeBron! Mark Cuban O SLO košarki Šport Mark Cuban o Dončiću: "Tega drugi novinci nimajo"
Komentarjev 2
  • optimist11 20:45 22.december 2018.

    Glede na naslov- niste vredni komentarja!!!

Sorodne novice