Šport > Košarka
18777 ogledov

Sodnik klofnil Dončića

Luka Dončić
Slovenski košarkarski biser je imel neprijetno srečanje s sodnikom.

Na tekmi med Dallaso Mavericks in Los Angeles Clippers so Luka Dončić in soigralci na gostovanju morali priznati premoč tekmecu. Kalifornijsko moštvo je slavilo s 125:121. Kljub porazu je Slovenec znova navdušil vse večjo skupino oboževalcev. 

V napadu ga gostitelji, ki imajo v svojih vrstah nekaj izjemnih obrambnih košarkarjev, niso uspeli ustaviti, Dončić je prišel do osebnega rekorda po številu doseženih točk v ligi NBA. Zbral jih je 32. Domači košarkarji so ga poskušali zaustaviti na vse načine, tudi s prekrški, novinec Dallasa pa je zadel devet od 13 prostih metov.

Številnim prekrškom nad Slovencem se je v nekem trenutku pridružil tudi eden izmed trojice sodnikov. Ta je dosodil prekršek nad Dončićem, a pri tem zakrilil z rokama in mladega zvezdnika zadel v obraz. Sledilo je opravičilo, Dončić pa je vse skupaj sprejel z nasmehom.

Smejalo se mu je lahko tudi po besedah, ki jih je o njemu spregovoril eden najuspešnejših trenerjev v zgodovini lige NBA. Doc Rivers je namreč prav z zmago proti Dallasu ujel 13. na večni lestvici Jacka Ramseyja, oba sta zdaj zbrala po 864 zmag v ligi NBA.

"Slabo mi je bilo zaradi njega. Dal nam je ogromno dela. Po koncu tekme je nastal kar vlak. Ko se pojavi nov dober igralec, mu želijo vsi košarkarji iz drugega moštva čestitati. Vseskozi je bilo slišati 'človek, res si dober'. To je znak spoštovanja. Igra s pravim odnosom, na pravi način," je na novinarski konferenci o Dončiću dejal Rivers in na vprašanje, ali ga vidi kot bodočega zvezdnika lige, odgovoril: "Da. Ne vem, kaj je, ampak o njem sploh ne razmišljam kot o novincu. Je nekaj posebnega."

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 22:22 22.december 2018.

    Vse lepo in prav,ampak tegale Donćića mam pun lulček,vsak dan je vsaj 856 člankov o tem,kakšno je imel blato zjutrej pred fruštkom,kolk je napumpal žogo za trening,s kero roko si ga "sprehaja" itd??Dejte že enkrat ustav te konje in pisat ...prikaži več o njem res samo tist,kar je v vezi tekem in igre na tekmi!

Sorodne novice