Šport > Košarka
4186 ogledov

Nov osebni rekord za Dončića

Luka Dončić twitter
Nov poraz na gostovanju za Luko Dončića in soigralce.

V tekmi, kjer sta obe ekipi nekoliko pozabili na obrambo, strelci pa so bili razpoloženi, je Denver s 126:118 premagal Dallas. Kot nerešljiva uganka se je za obrambo Teličkov izkazal Nilkola Jokić, ki je že do konca tretje četrtine zbral 30 točk in 13 skokov, prav ob koncu tretjih 12 minut igre pa si je moštvo iz Kolorada tudi nabralo odločilno prednost. Četrtino so namreč zaključili z delnim izidom 14:0, Jokić je pod košem predvsem izkoristil odsotnost DeAndreja Jordana, ki je imel težave z osebnimi napakami, in povedli s 105:95. 

Dallas je zaostajal sicer tudi ob polčasu, a bil večji del tretje četrtine nekoliko boljši, ko je igro vodil Luka Dončić. Ta sicer ni bil uspešen pri metih iz igre, a je uspešno razigraval soigralce, že v tretji četrtini pa je tako prišel do osebnega rekorda v asistencah, zbral jih je kar 11. Ob prodorih pod koš je izkoristil tudi prekrške nad njim, zadel je osem od desetih prostih metov, skupno pa je prišel do 17 točk. Ko je mladi Slovenec sedel na klop, so se začele težave za Dallas.

Gostujoči trener Rick Carlisle je bil tako na začetku zadnje četrtino prisiljen v hitro vrnitev Dončića in Jordana, le v nekaj minutah pa je prednost gostiteljev skopnela na 107:104. Dallasu je uspel delni izid 9:2, imel pa je še dva napada za znižanje zaostanka. A nato je sledil prekršek Wesleyja Matthewsa, ki si je zaradi ugovarjanja prislužil še tehnično napako, kmalu zatem pa je pri postavljanju bloka šesto osebno napako dobil še Jordan. Denver je to izkoristil in pet minut pred koncem povedel s 115:106.

Gostje se niso uspeli približati, piko na i k zmagi domačih pa je s trojko slabo minuto in pol pred koncem postavil Jamal Murray (124:114). Denver, ki sicer igra brez treh pomembnih košarkarjev, je z zmago ohranil prvo mesto v zahodni konferenci. Jokić je zbral 32 točk in 16 skokov, Murray jih je dodal 22.

Pri Dallasu je Harrison Barnes vknjižil 30 točk, Dončić pa se je ustavil pri 23 točkah, šestih skokih in 12 asistencah, kar je njegov osebni rekord. Edini najstnik, ki je pred njim na eni tekmi zbral 23 točk in 12 asistenc, je bil leta 2004 LeBron James.

Komentarjev 1
  • Lucy_Mickey 15:01 19.december 2018.

    Po zapustitvi mojega prejšnjega dela pred 2 meseci, sem imel nekaj sreče, da sem izvedel o tej spletni strani, ki je bila za mene varčevanje z življenjem ... Ponujajo delovna mesta, za katere lahko ljudje delajo na spletu iz svoje ...prikaži več hiše. Moja najnovejša plača po tem, ko sem delala za njih 4 tedne, je bila za 28397 $ ... Neverjetno stvar je, daa jee edina stvar potrebna preprosto tipkanje in dostop do interneta ... Preberite vse o tem tukaj ..... >>>>>>> http://www.Internet43.Com

Sorodne novice