Šport > Košarka
8790 ogledov

Dončić je nedotakljiv, zdaj res lahko mirno spi

Luka Dončić Dallas Mavericks Reševalni pas/Twitter
Priznani košarkarski analitik je ocenil možnosti prestopa največjih NBA zvezdnikov in izkazal globoko spoštovanje Luki Dončiću.

Luka Dončić se je v prvi tretjini rednega dela košarkarske sezone 2018/2019 uveljavil kot nepogrešljivi člen košarkarske franšize iz Dallasa.

Njegov potencial je prepričal tudi ameriškega kolumnista Billa Simmonsa, ki je za spletno stran The Ringer pripravil vrstni red košarkarjev lige NBA na podlagi možnosti za njihovo selitev k drugi ekipi.

dončić jokić Po tekmi Šport Trgala sta se na parketu, a bolj je odmeval ta prizor

Dončić je pristal v kategoriji "Nedotakljivi", kar pomeni, da se mu Dallas nikakor ne namerava odpovedati. 19-letnik bo v prvi sezoni zaslužil 6,6 milijona dolarjev, v drugi bo znesek narasel na 7,7, v tretji na osem, v četrti sezoni pa že na debelih deset milijonov zelencev. Simmons verjame, da ima Slovenec ogromen potencial in da bi lahko nekoč v prihodnosti celo postal najkoristnejši igralec v ligi (MVP).

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Manj verjeten od Dončićevega je samo prestop petih košarkarjev v ligi, katere Simmons uvršča v kategorijo "Popolnoma nedotakljivi". To so LeBron James (Los Angeles Lakers), Stephen Curry (Golden State Warriors), Anthony Davis (New Orleans Pelicans) in Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks).

Primerjava s tekmecema

Prvi izbor letošnjega drafta Deandre Ayton po Simmonsovi oceni še zdaleč nima takšnega potenciala kot Dončić, saj mu kot vrhunec kariere napoveduje zgolj uvrstitev v drugo peterko lige NBA.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Še bolj neprizanesljiv je do Traeja Younga, ki ga v najboljšem primeru vidi kot člana tretje peterke lige NBA. Younga je na naboru izbral Dallas in ga nato z Atlanto zamenjal za Dončića.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 1
  • Avatar Parkerella
    Parkerella 23:40 20.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

Sorodne novice