Šport > Košarka
8608 ogledov

Noro, Luka Dončić niza rekorde kot za stavo!

Luka Dončić LA Clippers
Izjemen strelski večer mladega slovenskega zvezdnika. Kljub temu nov poraz Dallasa.

Košarkarji iz Teksasa so se tokrat v gosteh pomerili z moštvom Los Angeles Clippers, dvoboj pa se je končal z zmago domače ekipe z rezultatom 125:121. To je bil četrti zaporedni poraz Teličkov, ki so z osmega padli kar na 12. mesto zahodne konference. Pred njimi se zdaj z zmago več nahajajo Houston, Memphis in Sacramento, ki so zabeležili 16 zmag in 15 porazov, Dalas je pri 50-odstotnem izkupičku.

Luka Dončić Dallas Mavericks Sijajna napoved Šport Dončić je nedotakljiv, zdaj res lahko mirno spi

Gostje so sicer dobro odprli tekmo, si tudi ob sedmih točkah Luke Dončića priigrali manjšo prednost, nato pa v zadnjem delu prve četrtine, ko so že bili na parketu rezervisti, popustili. V uvodnih minutah druge četrtine je naskok domačega moštva skočil na devet točk, Mavericks pa prednosti tekmeca do polčasa (54:65) niso uspeli zmanjšati. Dončić je dosegel še šest točk, prav vse s prostimi meti, v zaključku četrtine pa je moral znova sesti na klop, saj je prejel že tretjo osebno napako.

Po dveh koših in dveh dodatnih prostih metih Dončića se je Dallas v prvih petih minutah drugega polčasa približal na 66:70. Mladi Slovenec je igral izjemno v napadu in skoraj sam držal goste v igri. Samo v tretji četrtini je zbral 14 točk, Mavericks pa so se dobro minuto pred zadnjo četrtino približali le na tri točke zaostanka (82:85). Dončić je sedel na klop, Clippers pa so četrtino končali z delnim izidom 4:0 za prednost 89:82.

Na začetku zadnjega dela pa sta se pri gostih razigrala Devin Harris in J. J. Barea in Dallas celo popeljala do minimalnega vodstva. Svoje sta dodala še Maxi Kleber in presenetljivo tudi Tunizijec Salah Mejri, Telički pa so povedli s 109:104. A s petimi zaporednimi točkami je odgovoril Danilo Gallinari za izenačenje. Do zadnjega piska sirene so ostale še dobre štiri minute, na parket pa se je vrnil tudi Dončić.

Ta se je najprej izkazal z asistenco pod koš do DeAndreja Jordana, vendar so domači odgovorili z delnim rezultatom 6:0 (115:111). Slovenski novinec je dve minuti pred koncem poskušal odgovoriti s trojko, a ni zadel, Clippers pa so minuto kasneje že vodili s 119:111. Dončić je v zadnji minuti najprej ukradel žogo, krenil v protinapad in zadel, deset sekund pred koncem pa asistiral še Barei za trojko (118:121). Gostitelji so zadeli oba prosta meta, Dončić pa je znova vnovčil zanj že značilni met za tri točke s korakom nazaj (121:123). Sledil je še en prekršek in zadeta prosta meta na drugi strani, Wesley Matthews pa je ob zvoku sirene zgrešil trojko, ki pa tako ali tako ne bi prinesla spremembe.

Dončić je prišel do osebnega rekorda po številu doseženih točk. Ustavil se je pri 32 točkah, dosegel je eno več kot na tekmi s podaljškom proti San Antoniu. V svojo statistiko je vpisal še štiri skoke in pet asistenc ter kar štiri ukradene žoge. Pri LA Clippers je 32 točk dosegel Gallinari.

luka dončić dallas mavericks Kot novinec Šport Dončić je lahko prvi po 24 letih in šesti v zgodovini NBA

Whiteside Miami | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Miami Heat brez Gorana Dragića na klopi je ponoči v ligi NBA za dve točki dobil derbi s Houston Rockets s 101:99. Bradati zvezdnik Houstona James Harden je bil najboljši posameznik na tekmi, 35 točkam je dodal še 12 asistenc in šest skokov, a je Miami s kolektivno igro zaustavil Rakete.

Miami je prvič v sezoni nanizal tri zmage, slab začetek sezone za Houston pa je poslabšala še poškodba prvega organizatorja Chrisa Paula, ki si je poškodoval stegensko mišico. Za kako hudo poškodbo gre, še ni znano.

"Imeli smo veliko priložnosti. Njim pa smo dali veliko preveč drugih priložnosti za mete. Posebej v prvem polčasu. S tem smo jih obdržali v igri, na koncu pa so zadeli nekaj pomembnih metov," je bil kratek in jedrnat Harden.

"Na začetku sezone smo se zanašali na obrambo, ki je niso mogli razviti. Zdaj uspevamo. Moramo vztrajati pri tem. Igramo dobro košarko, že nekaj časa," je menil zvezdnik Miamija Dwyane Wade.

Dragiću so v sredo operirali desno koleno, pod obroče pa se bo predvidoma vrnil ob prekinitvi za tekmo zvezd NBA, ki bo 17. februarja.

NBA, izida:

LA Clippers - Dallas Mavericks 125:121
Luka Dončić 32 točk, 4 skoki, 5 asistenc, 4  ukr. žoge v 31 minutah za Dallas.

Miami Heat - Houston Rockets 101:99
Goran Dragić ni igral za Miami.

Komentarjev 3
  • Mamba1 07:15 22.december 2018.

    Cestitke za "osebne rekorde", ampak kosarka je ekipni sport. Btw izgubili so 4 tekme zapored

  • Avatar Meganlasa
    Meganlasa 17:47 21.december 2018.

    Si želite, da bi našli žensko za eno noč? Obiščite = = > www.3xDate.top

  • Charlotte_Anton 14:09 21.december 2018.

    Prejšnji mesec sem zaslužil 32497 $ z uporabo spletnega najučinkovitejšega od treh do petih ur na mojem prenosnem računalniku in to je bilo tako čisto, da po mojem mnenju nisem mogel sprejeti kot verodostojno, če prej ne rabim te spletne ...prikaži več strani. če tudi vi hočete zaslužiti to vrsto ogromnega denarja, potem pridi in postanite del nas. to internetno spletno strann naa spletu ........... ..... >>>>>>>>> http://www.Internet43.Com