Šport > Košarka
18 ogledov

Avanzo: "Cilji odvisni od zasedbe"

sport 15.01.14, Jure Zdovc, novi selektor kosarkarske reprezentance, NK o izboru Anže Petkovšek
V Barceloni bo v ponedeljek Fiba izžrebala skupine SP, ki bo potekalo v Španiji od 30. avgusta do 14. septembra. Slovenija bo v drugem kakovostnem bobnu, želja zveze pa je predtekmovalni del igrati v Bilbau ali Sevilli.

Na svetovnem prvenstvu - za Slovenijo bo to tretji zaporedni nastop med elito - bo igralo 24 reprezentanc. Žreb jih bo razdelil v štiri skupine, kar pomeni, da bo vsaka reprezentanca odigrala po pet tekem, štiri najvišjeuvrščene iz vsake skupine pa bodo napredovale v osmino finala na izpadanje. Prvi del bo potekal v Sevilli, Granadi, Bilbau in Gran Canarii, drugi del v Madridu in Barceloni, zaključni boji pa v prestolnici.

Deset evropskih reprezentanc

Evropa bo na SP zastopana z desetimi reprezentancami, Francija, Litva, Španija, Hrvaška, Slovenija, Ukrajina, Srbija, Finska, Turčija, Grčija (slednje tri so dobile povabila), šest ekip bo prišlo iz Južne, Srednje oziroma Severne Amerike (ZDA, Mehika, Portoriko, Argentina, Dominikanska republika, Brazilija), po tri iz Afrike (Angola, Egipt, Senegal) in Azije (Iran, Filipini, Južna Koreja) ter dve iz Oceanije (Avstralija, Nova Zelandija).

Tekmovalni cilji odvisni od zasedbe

"Naša želja je Bilbao ali Sevilla, s čimer bi slovenskim navijačem omogočili čim bolj ekonomično pot na prizorišče. V času dopustov so namreč letalski prevozi na Kanarske otoku zelo dragi. Kar se tiče tekmovalnih ciljev, bomo lahko kaj več povedali v prihodnjih mesecih, ko bomo videli, s kakšno ekipo bomo odšli na svetovno prvenstvo. Želimo v drugi krog, nato pa je vse odvisno od tekmecev," pravi direktor reprezentance Matej Avanzo, ki je le tri dni pred žrebom verjetno ostal brez enega ključnih mož v ekipi, centra Gašperja Vidmarja, ki si je poškodoval koleno in bo moral na operacijo.

Slovenijo bodo na žrebu v Barceloni, ki se bo začel ob 18. uri, zastopali selektor Jure Zdovc, generalni sekretar KZS Iztok Rems ter direktor Avanzo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.