Šport > Košarka
5628 ogledov

Avstralka na udaru zaradi tega, kar se ji je zgodilo pod obročem

Print Screen
Avstralska košarkarica Marianna Tolo se je osmešila v polfinalu svetovnega prvenstva.

Na ženskem SP v košarki sta znani obe finalistki. Za zlato se bosta pomerili izbrani vrsti ZDA in Kitajske. Američanke so v polfinalu s 83:43 z igrišča odpihnile Kanadčanke, Kitajke pa so bil v precej bolj izenačenem obračunu z 61:59 boljše od Avstralk.

Ob zmagi Kitajk nad gostiteljicami prvenstva je bila najučinkovitejša Liwei Yang z 18 točkami, štiri manj je dodala njena rojakinja Siu Wang. V poraženi ekipi je bila s 15 točkami najbojša strelka Samantha Whitcomb.

Polfinalno tekmo Kitajske in Avstralije je zaznamoval prizor, ki ni ravno pogost na tako visoki ravni tekmovanja, kot je SP. V glavni vlogi je nastopila Marianna Tolo, ki se je v zaključku uvodne četrtine sama znašla pod obročem nasprotne ekipe.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Avstralka je najprej zgrešila povsem rutinsko polaganje, nato pobrala odbito žogo in zgrešila še drugič zapored. V drugem poskusu je poskušala zadeti na bolj atraktiven način, a se ji ni izšlo.

"Neverjetno, kaj je zgrešila," je vkliknil srbski komentator prenosa, trenutek zatem pa še povzdignil svoj glas: "Neverjetno, kaj je spet zgrešila."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice