Šport > Košarka
3685 ogledov

Avstralski Hrvat: To je sramota. Podkupljeni ste!

Andrew Bogut Profimedia
Avstralski košarkarji so bili besni po polfinalu.

Španija je v polfinalu svetovnega prvenstva šele po dveh podaljških premagala Avstralijo. Slednja je vodila večji del tekme, v nekem trenutku tudi za več kot deset točk, a nato popustila v zadnjem delu dvoboja. Avstralci so prepričani, da je za popolno vrnitev Špancev zaslužna tudi Fiba, bolje rečeno sodniki, ki jih je na prvenstvo poslala Mednarodna košarkarska organizacija.

Najbolj ogorčen je bil avstralski Hrvat Andrew Bogut. Temu so osem sekund pred koncem zapiskali prekršek nad Marcom Gasolom, ki je bil v resnici vsaj rahlo sumljiv. Španski center se ni dal motiti in je rdečo furijo z dvema prostima metoma popeljal do prvega vodstva v drugem polčasu. Bogut je z gesto nakazl, da so sodniki podkupljeni. Pomiril se ni tudi do konca tekme, ob odhodu v garderobo je med drugim vpil: "Pof... Fiba! To je sramota! Fiba ima sedež v Španiji!"

Zadnja trditev sicer ne drži, Fiba domuje v Švici.

Španija Avstralija SP v košarki SP v košarki Šport Prvi polfinale odločen šele po dveh podaljških

Avstralci so sicer imeli priložnost za zmago že v rednem delu, a je Patty Mills na drugi strani zadel le enega od dveh poizkusov s prostih metov. Tudi v zadnjem napadu prvega podaljška so Avstralci prišli do odločilnega meta, a je bil takrat nenatančen Matthew Dellavedova.

V drugem podaljšku so prevladovali Španci (15:8) in zmagali s 95:88. Furija se bo v finalu pomerila z Argentino, Avstralci pa v tekmi za tretje mesto s Francijo.

Goran Dragić Ostre besede Šport Goran Dragić: "Če sem iskren, niti ne gledam"
Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice