Šport > Košarka
231 ogledov

Prvi polfinale odločen šele po dveh podaljških

Španija Avstralija SP v košarki Epa
Na svetovnem prvenstvu v košarki je dvoboj med Španijo in Avstralijo dal prvega finalista.

Po razburljivi tekmi je Španija, po dveh podaljških, premagala Avstralijo (95:88) in se uvrstila v veliki finale. Avstralci so vodili skozi večino rednega dela, toda v odločilnih trenutkih so bili Španci boljši.

Luka Dončić, LeBron James Top 100 Šport Koliko je boljših od Dončića? Sem ga uvršča sloviti medij ...

Avstralija je vodila večji del tekme, največ tudi z enajstimi točkami prednosti, v zaključku rednega dela pa so se Španci po zaslugi Marca Gasola vrnili v igro. Vseeno je imel prvi strelec Avstralije Patty Mills štiri sekunde pred koncem rednega dela priložnost za zmago, vendar je pri rezultatu 71:71 zgrešil drugi prosti met.

Tudi v prvem podaljšku je bila Avstralija bližje uspehu. Za zadnji napad pri izenačenem izidu 80:80 je imela dobre štiri sekunde časa, met Matthewa Dellavedove za dve točki iz težkega položaja pa je zadel zgolj obroč. V drugem podaljšku je Avstraliji pošla moč, Španci pa so uveljavili daljšo klop in nekaj več svežine, povedli z 90:82 in prišli do velikega finala.

Avstralci so na celotnem srečanju izgubili kar 22 žog, tega niso mogli nadoknaditi niti z veliko premočjo v skoku (57:43).

Marc Gasol je za zmagovalce dosegel 33 točk ob šestih skokih in štirih asistencah. Ricky Rubio je ob 19 točkah podelil kar 12 asistenc, Sergio Llull je dodal 17 točk. Za poražence je Patty Mills zbral 34 točk, Nic Kay je prispeval 16 točk in 11 skokov, Andrew Bogut pa 12 točk in devet skokov.

Španija Avstralija SP v košarki | Avtor: Epa Epa

Drugega finalista bo dal popoldanski dvoboj med Francijo in Argentino.

Španija se je drugič v zgodovini uvrstila v finale SP in bo skušala ponoviti dosežek iz Tokia 2006, ko je osvojila zlato. Avstralija na drugi strani je doživela prvi poraz na tem prvenstvu, v tekmi za tretje mesto pa bo naskakovala svojo prvo medaljo na velikih tekmovanjih. Najbližje doslej je bila na zadnjih OI v Riu de Janeiru, ko je v tekmi za bron v zadnji sekundi izgubila prav proti Španiji.

Goran Dragić Ostre besede Šport Goran Dragić: "Če sem iskren, niti ne gledam"

SP v košarki, polfinale:

Španija - Avstralija 95:88** (22:21, 10:16, 19:18, 20:16, 9:9, 15:8)
Gasol 33 (6 sk), Rubio 19 (7 sk, 12 as), Llull 17 (6 as); Mills 34, Kay 16 (11 sk).

Argentina - Francija

** - po dveh podaljških

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice