Šport > Košarka
26 ogledov

Begić: "Trdo delati in zaigrati kot ekipa"

Zbor slovenske košarkarske reprezentance. Saša Despot
Novinec v izbrani vrsti Slovenije, ki se v Kranjski Gori pripravlja na EP, je Mirza Begić. "Stvari so na vrhunskem nivoju," pove o pripravah, o ciljih pa: "Moramo trdo delati na treningih in nato zaigrati kot prava ekipa. Nato bomo videli, kam nas to lahko pripelje."

Ste prvič na zboru slovenske reprezentance. Kako ste se znašli?
Super. Ni se težko znajti, če so vse reči tako dobro organizirane. Vse reči so nam na voljo, mi moramo le trenirati. Stvari so na vrhunskem nivoju.

Kaj lahko Slovenija doseže v Litvi?
Menim, da moramo najprej trdo delati na treningih in nato zaigrati kot prava ekipa. Nato bomo videli, kam nas to lahko pripelje.

Vas poroka ni zmotila pri sodelovanju z reprezentanco?
Ne. Poroko sem si splaniral tako, da sem jo imel že 29. junija. Tako da ni vplivala na moj prihod v reprezentanco (smeh). Je pa super, da sta tako žena kot otrok lahko ta teden z mano v Kranjski Gori.


Ste sicer zadovoljni s sezono? Bila je nekako toplo-hladna.

Z začetkom sezone, ko sem igral v Žalgirisu, sem lahko kar zadovoljen, nato je sledila moja selitev v Madrid. K Realu me je povabil Etore Messina, ki me je počasi navajal na sistem. Nato je zapustil klop in vsa reč se je spremenila. Pod novim trenerjem nisem dobil prave priložnosti, ni verjel vame. Tako sem večino časa prebil na klopi.

Pogodbo imate še za dve leti. Boste ostali v Realu?
Še vedno sem v Realu. S trenerjem se sicer še nisem pogovarjal. Po njegovem klicu bomo videli, kako se bo vsa reč obrnila.

Komentarjev 1
  • KOŠARKAmanija 11:07 15.julij 2011.

    Vse bližje je EP 2011!Si tudi ti želiš v Litvo - V ŽIVO spodbujati naše košarkaše?Klikni spodnji link in morda se bodo navijaške sanje izpolnile prav tebi:http://www.facebook.com/DanaMirna?ref=ts#!/pages/KO%C5%A0ARKA/241402679219992Lep dan in košarkarski pozdrav!