Šport > Košarka
29 ogledov

Bešiktaš bi po Deronu še Kobeja

Kobe Bryant EPA
Sindikat košarkarjev lige NBA išče možnosti, da bi igralcem pod pogodbo omogočil igranje v Evropi. Prvi klub, ki je krenil po zvezde iz lige NBA, je Bešiktaš. Pri Deronu Williamsu in Zazi Pachulii se ne bodo ustavili. "Če bo možnost, bomo govorili tudi s Kobejem Bryantom."

Turški košarkarski klub Bešiktaš misli povsem resno, dogovor z Deronom Williamsom (New Jersey Nets) in Zazo Pachulio (Atlanta Hawks) je mnogo več kot le govorica. Ne le, da je trener kluba Ergin Ataman to potrdil še za New York Times, celo zatrdil je, da se pri njiju ne bodo ustavili. "Če bo možnost, bomo govorili tudi s Kobejem Bryantom. Če bi rad igral v Evropi z Deronom in še kakšnim fantom iz NBA, se lahko pogovori z nami." Po poročanju ameriških medijev naj bi se Williams dogovoril za enoletno pogodbo v višini petih milijonov evrov (turški mediji so poročali o le 200 tisočakih mesečne plače). Vodstvo kluba naj bi naslednji teden odletelo v ZDA in z Deronom pripravilo skupno novinarsko konferenco.

Treba je poudariti, da ta dogovor še ne pomeni, da bosta Williams in Pachulia jeseni dejansko zaigrala v klubu, ki sicer ne igra Evrolige. Čeprav so pogodbe igralcev z moštvi v času lockouta zamrznjene, pa je za igranje izven lige NBA potrebno več dovoljenj in papirologije. Podpredsednik sindikata NBA igralcev Roger Mason mlajši je tako razkril, da več košarkarjev pod pogodbo sprašuje, kako je s pravili in z zavarovalnino, če bi želeli igrati prek luže. "Govoril sem z več zvezdniki. Chris Paul, Amare Stoudemire in Carmelo Anthony so odprti za igranje v Evropi."


Sindikat naj bi pripravljal sodno zahtevo, da se košarkarjem dovoli igranje v tujini, tudi če ne bi dovolili dovoljenja. "Če bosta Fiba ali NBA Derona poskušali ustaviti, se bo zanj boril sindidat," je za ESPN dejal neimenovani vir. Pa vendarle eksodusa v Evropo ne gre pričakovati, ker bi se lahko igralci v primeru poškodbe spravili v zelo nezavidljiv položaj, ko se bo lockout končal. Če se denimo WIlliams, ki so ga v preteklosti pogosto pestile poškodbe zapestja, v Turčiji poškoduje, lahko ostane brez plače pri Netsih (po koncu lockouta).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.