Šport > Košarka
146 ogledov

Bivši selektor sedel na klop turškega kluba

Jure Zdovc Epa
Jure Zdovc prevzel Bursaspor.

Jure Zdovc je postal novi trener košarkarjev Bursaspora, je klub sporočil na svojih omrežjih. To bo njegovo drugo delovno mesto v Turčiji, saj je bil pred leti že trener Gaziantepa, za klub iz Burse pa je kot igralec nastopal leta 1997.

Šestinpetdesetletni Zdovc je bil nazadnje trener Žalgirisa, pred tem pa je vodil pariški Metropolitans 92.

Še včeraj so poljski mediji sicer pisali, da je blizu prevzema Slaska iz Wroclawa, danes pa so dodali, da ga je očitno premamila visoka finančna ponudba iz Turčije.

Za Zdovca bo to trinajsti klub v njegovi trenerski karieri. Začel jo je 2003 kot pomočnik v Krki, nadaljeval pa v Splitu, ljubljanskem Slovanu, grškem Iraklisu, Olimpiji, Bosni, Spartaku iz Sankt Peterburga, turškem Gaziantepu, Aeku iz Aten ter zagrebški Cedeviti. Ob tem je bil dvakrat selektor Slovenije, prvič od 2009 do 2010 ter drugič 2014 in 2015.

V tem času je bil prvak BiH, Slovenije in Hrvaške, dvakrat je osvojil hrvaški pokal, enkrat litovskega, z Unionom Olimpijo je bil trikrat pokalni prvak, 2012, ko je bil na čelu ruske ekipe, pa je bil proglašen za najboljšega trenerja evropskega pokala.

Precej več lovorik je Jure Zdovc osvojil kot igralec. S člansko selekcijo Jugoslavije je bil dvakrat evropski prvak, enkrat svetovni prvak, na olimpijskih igrah v Seulu pa srebrn. V klubski karieri je bil evropski prvak, ima po dva naslova državnega prvaka v Franciji in Sloveniji, bil je prvak jadranske lige ter večkratni pokalni zmagovalec v Sloveniji in na Hrvaškem.

Kot igralec je kariero začel v Smelt Olimpiji leta 1984, 1991 se je preselil v Bologno, največje uspehe je dosegel z Limogesom, nato pa je igral še za Iraklis, PSG iz Pariza, turški Tofaš, Panionios, Slovan in Split.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice