Šport > Košarka
1891 ogledov

Zdovc: "Zarili so mi nož v hrbet!"

Jure Zdovc Reševalni pas/Twitter
Priznani košarkarski trener Jure Zdovc je po združitvi Olimpije in Cedevite ostal brez službe.

Nekdanji trener Olimpije Jure Zdovc je v intervjuju za Ekipo SN osvetlil dogajanje pred združitvijo ljubljanskega in zagrebškega kluba.

Zdovc je zmaje prevzel sredi sezone, natančneje meseca februarja, ekipa pa je kmalu zatem izpadla iz lige Aba. Vrnitev v regionalno tekmovanje ji je nato omogočila združitev s Cedevito.

"Ob izpadu iz lige ABA so me vsi klicali, naj ne skrbim, govorili, da ni pomembno, da gremo dalje in obljubljali višji proračun. Slišala sva se tudi s predsednikom, se dogovorila za sestanek v nekaj dneh, kar pa se je zavleklo v mesec in več. In že takrat sem nekako intuitivno začutil, da nekaj ni tako, kot mora biti, da se nekaj dogaja."

Jure Zdovc

Pogovori med obema kluboma naj bi se začeli kmalu po njegovi vrnitvi v Ljubljano, a nekdanji slovenski selektor o tem ni bil obveščen.

"Dogovarjanje se je baje začelo ob gostovanju Cedevite v Ljubljani, se pravi zelo hitro po mojem prihodu konec februarja, tekma s Cedevito je bila moja druga v ligi ABA na klopi Olimpije na začetku marca. Ob izpadu iz lige ABA so me vsi klicali, naj ne skrbim, govorili, da ni pomembno, da gremo dalje in obljubljali višji proračun. Slišala sva se tudi s predsednikom, se dogovorila za sestanek v nekaj dneh, kar pa se je zavleklo v mesec in več. In že takrat sem nekako intuitivno začutil, da nekaj ni tako, kot mora biti, da se nekaj dogaja. In res se je, kar sem čisto naključno izvedel od župana Jankovića. Predsedniku sem nato dal vedeti, da vem za združitev, on pa mi je po ovinkih prav tako dal vedeti, da se lahko pri združitvi marsikaj zgodi, tudi to, da ne bom več trener. On je že takrat vse vedel in sam sem mu dal jasno vedeti, da mi je zaril nož v hrbet. Najbrž je imel svoje razloge, verjetno je treba gledati širšo sliko. Morda je že takrat vedel, da ne bo več dolgo predsednik uprave Petrola. Vse to, kar govorim, so moji občutki, kako sem sam to doživel, to tako ali tako nikogar ne zanima več," je za Ekipo povedal Zdovc

"Predsedniku sem nato dal vedeti, da vem za združitev, on pa mi je po ovinkih prav tako dal vedeti, da se lahko pri združitvi marsikaj zgodi, tudi to, da ne bom več trener. On je že takrat vse vedel in sam sem mu dal jasno vedeti, da mi je zaril nož v hrbet."

Jure Zdovc

Poudaril je, da nima nobene zamere do Slavena Rimca, ki mu je vodstvo zaupalo vlogo trenerja, drugačne občutke pa goji do nekdanjega predsednika.

"Jezen sem na nekdanjo upravo Olimpije, predvsem na predsednika Tomaža Berločnika, na druge niti ne. Vem, da to v bistvu nikogar ne briga, spet zgolj razkrivam svoje občutke. Razočaran sem bil že sezono prej, ko je Cedevita z menoj prekinila pogodbo v Zagrebu. Takrat sem imel povsem novo ekipo, igrali smo na treh, štirih frontah, tekem je bilo ogromno in smo v vsem kaosu osvojili tri lovorike, v polfinalu lige ABA z Budućnostjo pa so nas pokradli. Jaz tam nisem bil trener, ker je bilo toliko tekem. Bil sem neke vrste menedžer, da sem to nekako vodil, skrbel, da so vsi zadovoljni. Občutek sem imel, da bi mi morali dati priložnost delati še eno leto v bolj normalnih pogojih. Potem sem prišel v Olimpijo, na neki način tvegal kariero, ker bi lahko šel tudi v Pinar Karsiyako, in se zavedal, da je velika možnost za izpad iz lige ABA. Res sem prišel v popoln kaos in preden sem nekako uredil, postavil stvari, je bilo lige ABA že pravzaprav konec. Na koncu sem bil jaz podpisan pod izpad iz nje, čeprav sem vodil le nekaj tekem. To je bil zame korak, če ne celo dva nazaj," je povedal 53-letni strateg.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.