Šport > Košarka
746 ogledov

Bivši slovenski reprezentant zdaj trener v NBA

Beno udrih
Nekdanji organizator igre dobil službo pri NBA franšizi.

Beno Udrih je postal del strokovnega štaba pri franšizi New Orleans Pelicans. Pod taktirko novega glavnega trenerja Stana Van Gundyja, z njim sta sicer že sodelovala, ko je Slovenec branil barve Detroita, Van Gundy pa je bil trener, bo prevzel vlogo trenerja zadolženega za razvoj košarkarjev.

Udrih je igralsko kariero leta 2018 sklenil pri Žalgirisu, pred tem pa je 13 let prebil v ligi NBA. Leta 2004 je kot novinec zaigral za San Antonio, s teksaško franšizo je dvakrat postal prvak lige, 2007 se je preselil v Sacrameno, 2011 v Milwaukee, v letu 2013 je bil pri Orlandu in New Yorku, iz slednjega je naslednje leto sledila selitev k Memphisu, leta 2015 pa je pri Miamiju združil moči z Goranom Dragićem. Leta 2016 se je nato pridružil še Detroitu, ki je postal še njegov osmi klub v ligi NBA.

Po naslovu državnega in pokalnega prvaka v Litvi se je Udrih posvetil trenerskemu delu, v zadnjih letih je svoje znanje gradil tudi s sodelovanjem na treningih številnih NBA moštev, zdaj pa je dobil tudi prvo trenersko zaposlitev pri enem izmed njih.

Med prvimi sta mu čestitala nekdanja soigralca Boštjan Nachbar in Dragić, oglasil pa se je tudi sedanji zvezdnik Potlanda Jusuf Nurkić.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice