Šport > Košarka
8 ogledov

Blažič: Lahko krijem najboljše igralce

slovenija blažič košarkarska repezentanca trening Boštjan Tacol
"Ekipi lahko dam ritem, svežino, hitrost. Lahko tudi pokrivam najboljše igralce tekmecev," vase zaupa Jaka Blažič, mladi branilec slovenske košarkarske reprezentance in Uniona Olimpije.

Marsikdo je bil nemalo presenečen, ko je košarkarski selektor Božidar Maljković na priprave poklical bivšega branilca Geoplina Slovana, po novem pa Uniona Olimpije Jako Blažiča. Skomigovanje z rameni pa se je pri mnogih še stopnjevalo, ko je bil Gorenjec povabljen drugič. Vendarle pa ima 21-letnik kar precej možnosti, da dejansko odpotuje v Litvo, saj bo srbski strokovnjak s seznama črtal le še enega košarkarja, če ne bo dodatnih vpoklicev. "Ekipi lahko dam ritem, svežino in hitrost. Lahko tudi pokrivam najboljše igralce tekmecev. To so moje kvalitete," meni Blažič.

"Bil sem malce presenečen ob drugem vpoklicu, ampak bom seveda tudi tokrat dal vse od sebe kot ob prvih dveh tednih priprav in reprezentanci pomagal do še boljših rezultatov," pravi Blažič, ki se je po reprezentančni akciji številka ena že potil na Olimpijinih pripravah: "Seveda se v klubu sprva niso strinjali, ker sem bil z njimi na pripravah. Ampak na koncu so me vseeno pustili, saj bi treniral tako tukaj kot v klubu. Zato je vse v redu. Mislim, da zaradi tega ne bom imel težav."

Blažič je do zdaj sicer igral v Radovljici, Triglavu in Slovanu. Za moštvo s Kodeljevega je v lanski sezoni na 30 tekmah dosegel povprečno 9,7 točke in 3,2 skoka, dodal pa je še 1,1 podaje na srečanje. Preskok iz lige Telemach v Evroligo in NLB – trener Sašo Filipovski mu je namenil vlogo drugega branilca-strelca – je dokaj velik, priznava Blažič. "Moral bom delati po navodilih strokovnega štaba. Pri Sašu Filipovskem se trenira zelo trdo, ampak v klubu, kot je Olimpija, je treba delati tako. Zaupanje mi godi, dodatnega pa si moram še izbojevati na treningih,“ se garanja ne boji Blažič: "Upam, da bodo dobili čim boljše igralce, tako da bomo lahko posegali po najvišjih mestih tako v Evroligi kot ligi NLB.“

Komentarjev 1
  • zic 10:38 20.avgust 2011.

    Jaka, vso srečo...privoščim ti iz srca!!!