Šport > Košarka
99 ogledov

Blažičeve številke v nebo, prislužil si je veliko priznanje

Jaka Blažič Cedevita Olimpija Mornar Bar Twitter
Slovenski reprezentant je postal igralec tedna v evropskem pokalu.

Kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič je imel drugič v tej sezoni najvišji statistični indeks kroga v evropskem pokalu. Sredino tekmo v Stožicah proti francoskemu Bourgu je sklenil z indeksom 41 in tako prejel naziv igralec tedna v evropskem pokalu.

Za Blažiča je to prvo tovrstno priznanje, saj vodstvo evropskega pokala podeljuje naziv igralec tedna in ne igralec kroga. V zaostali tekmi 2. kroga je Blažič proti turškemu Bursasporu dosegel indeks 39 (najvišji tega kroga), a ker je bila tekma odigrana v tednu, ko je bil na sporedu 7. krog in je imel center ratiopharma Ulm Dylan Osetkowski indeks 41, je slednji prejel nagrado za igralca tedna.

Indeks 41, za katerega je Blažič dosegel 30 točk, sedem skokov in štiri asistence, je najvišji v drugem delu evropskega pokala, oziroma enak, kot sta ga v tej sezoni dosegla Gary Brown iz Trenta ter prej omenjeni Osetkowski.

Blažič je z indeksom 41 postavil osebni rekord v evropskem pokalu, s povprečjem 18,77 točke na tekmo pa je po polovici drugega dela prvi strelec tekmovanja.

"Jaka je kapetan ekipe in za njim je izjemna sezona. Veliko dela in nisem še videl, da se delo ne bi obrestovalo. Vse, kar počne na igrišču, si je sam prigaral, nihče mu ni tega poklonil. Ekipa ga spremlja in verjame vanj," je ob tem dejal glavni trener Cedevite Olimpije Jurica Golemac.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.