Šport > Košarka
18354 ogledov

Bomba! Dončiću želijo pripeljati najboljšega na svetu

porzingis dončić Reševalni pas/Twitter
Moštvo Luke Dončića pripravlja izhodišče za lov na dvakratnega MVP-ja lige NBA.

Po poročanju medijev bi lahko Luka Dončić in Kristaps Porzingis kmalu dobila zvezdniškega soigralca, če bo Dallasu uspelo v Teksas privabiti aktualnega najboljšega košarkarja na svetu Giannisa Antetokounmpa.

Na možnost prestopne bombe v letu 2021 je v oddaji The Jump namignilnovinar ESPN Brian Windhorst, ki je prepričan, da bo Dallas v prvi bojni liniji, ko se bodo potencialni snubci udarili za "grškega čudaka".

Napovedal je, da poleti od Dallasa ne pričakuje večjih premikov na tržnici, saj bodo vse moči usmerjene v pridobitev superzvezdnika, s katerim bi telički nedvomno postali resen kandidat za šampionski prstan.

Giannis Antetokounmpo | Avtor: Epa Epa
"V Dallasu si želijo čistih računov za leto 2021. Ne pričakujem, da bodo letos kupili kakšnega odmevnega prostega igralca. Raje bodo počakali," je povedal Windhorst in dodal: "Mavericksi bodo na samem začetku vrste v lovu na Giannisa. Želijo si tretjega zvezdnika," je dodal praviloma dobro obveščeni vir.

Namera Dallasa je razumljiva, vprašanje pa je, ali bo Antetokounmpo, ki je po koncu sezone osvojil tako priznanje za najkoristnejšega kot tudi obrambnega igralca lige, sploh postal prost igralec. Pogodba z Milwaukee Bucks mu poteče leta 2021, vendar bi ga lahko prej premamila "supermaksimalna" pogodba, o kateri je pred letom dni odkrito govoril generalni menedžer ekipe Jon Horst. Vrednost dogovora naj bi bila kar 240 milijonov dolarjev.

Bucka so pod vodstvom Giannisa še drugič zapored zabeležili najboljši izkupiček rednega dela, a se jim je nato zataknilo v končnici. Lani so jih v konferenčnem finalu izločili kasnejši prvaki Toronto Raptors, letos pa so bili v konferenčnem polfinalu zanje usodni Miami Heat.

Ti izpadi naj bi grškega košarkarja spodbudili k pogledavanju drugam, čeprav je po porazu z Miamijem zavrnil možnost predčasnega odhoda. "To se ne bo zgodilo. Nekateri ob oviri spremenijo smer, jaz grem naravnost skozi. Izboljšati se moramo tako ekipno kot individualno in poskusiti znova," je dejal.

Milwaukee na naslov prvaka čaka že od leta 1971.

Luka Dončić Mavs Pacers NBA prvaki Šport Začenja se snubljenje Dončića: "Luka, pridruži se nam"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice