Šport > Košarka
7766 ogledov

Začenja se snubljenje Dončića: "Luka, pridruži se nam"

Luka Dončić Mavs Pacers YouTube
Komaj se je polegel prah po koncu NBA finala, nekdanji vodja košarkarskih operacij pri LA Lakers Magic Johnson pa že razmišlja o prihodnosti. Na njegovem radarju je tudi slovenski čudežni deček Luka Dončić.

Magic Johnson je gostoval v oddaji First Take televizijske mreže ESPN, kjer je voditelju Maxu Kellermanu razkril svoj pogled na prihodnost Anthonyja Davisa in se opredelil do morebitnega sodelovanja z Lukom Dončićem.

Davis, ob LeBronu Jamesu prvo ime moštva iz mesta angelov, bo poleti postal prost igralec, vendar je njegov odhod malo verjeten, potem ko je moštvu že v prvi sezoni pomagal do naslova NBA prvaka. Pred tem je bil osem let član New Orleans Pelicans, kjer se je le dvakrat prebil v končnico. 

"Nimam pojma. Ne vem," je na temo svoje prihodnost takoj po koncu finalne serije dejal Davis. "Lepo sem se imel v Los Angelesu. V naslednjih mesecih se bomo odločili. Nisem povsem prepričan, pogovoril se bom z agentom," je dodal.

magic johnson | Avtor: Epa Epa
Kljub temu Johnson, ki je v Los Angeles privabil "Kralja Jamesa", ne dvomi, da bo Davis še naprej nosil rumeno-vijolični dres. "Anthony je s platformo, kakršna je moštvo LA Lakers, zaslovel po celem svetu. Z LeBronom lahko ponovita letošnji uspeh. Nihče si ne želi oditi nekam, kjer bi moral igrati brez LeBrona. Ponovilo bi se to, kar se mu je zgodilo v New Orleansu. Ko se bo LeBron upokojil, bo to njegova ekipa, ki jo bo lahko vodil do petih, šestih naslovov prvaka," je prepričan Magic.

Še preden je uspel dokončati svojo misel, je vskočil Kellerman. "Ravno pravi čas, da se Luka pridruži Lakersom."

Johnson sprva ni razumel namiga, zato je odvrnil: "Luka in Mavericksi nas v tem trenutku ne skrbijo." Kellerman je še enkrat pojasnil svoj komentar, kar je botrovalo povabilu: "Aha, to je res. Luka, pridruži se Lakersom. To mi je všeč," je dejal Magic.

Zanimivo je, da so bili Lakersi pred tremi leti kaznovani s 500.000 ameriškimi dolarji, ker je Magic kot vodja košarkarskih operacij javno poskušal rekrutirati Paula Georgea, kar je v nasprotju s pravili. Povabilo Dončiću v tem pogledu ni sporno, saj je Johnson lani odstopil s funkcije in je trenutno zgolj ambasador kluba, kar mu daje proste roke za snubljenje igralcev.

Dončićev prestop k LA Lakers bo sicer še nekaj časa neizvedljiv. Slovenski as je leta 2018 z Mavericksi podpisal štiriletno pogodbo, zadnje leto je opcijsko, zagotovo pa bodo tudi v Dallasu naredili vse, da ga zadržijo v moštvu. 

Dončić ima za seboj odlično sezono, v kateri je svoje moštvo prvič popeljal v končnico. Na šestih tekmah je v povprečju dosegal 31 točk, 9,8 podaje in 8,7 skoka ob 50-odstotnem metu iz igre in 36-odstotnem metu za tri, kar je velik napredek v primerjavi z rednim delom. 

Magic Johnson je petkratni prvak, trikratni MVP finala in trikratni MVP rednega dela. Četrt stoletja po drugi upokojitvi je še vedno priznan kot najboljši organizator igre vseh časov, njegovo povprečje 11,2 podaje na tekmo pa je rekord v ligi NBA.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice