Šport > Košarka
38355 ogledov

Košarkarska legenda: "Dončić ima velik problem"

Luka Dončić Reševalni pas/Twitter
Hrvaški košarkarski strokovnjak je opozoril na nevarnost, ki preti Luki Dončiću.

Aco Petrović, nekdanji hrvaški košarkar in brat tragično preminulega Dražena Petrovića, je gostoval v televizijski oddaji SuperSportske Podcast, kjer je beseda nanesla tudi na slovenska čudežnega dečka Luko Dončića.

Ko ga je novinar vprašal, ali bomo lahko Dončića nekoč postavili ob bok največjim košarkarjem, mu je Petrović odvrnil: "Zastavili ste napačno vprašanje."

aco petrović | Avtor: Print Screen Print Screen
"Luka je že eden največjih. Ničesar ne želim napovedovati, vendar se pri Dončiću bojim poškodb. Gre za fanta, ki med premori zelo hitro pridobi na teži. Vprašanje, kako bo ta nihala. Želim mu, da ostane zdrav. On nima meja. Američani ne morejo razumeti, da nekdo pri 19, 20 letih pride v NBA in jih takole 'pošola'," je dejal aktualni selektor brazilske reprezentance in pojasnil, zakaj je Dončiću v NBA lažje igrati kot v Evropi.

"Luka je v Evropi osvojil vse. V NBA so pravila takšna, da se mu ob prodorih odpre avtocesta. Ima odličen pregled, vidi vse možnosti. Ko enkrat pride do prednosti, ga je nemogoče zaustaviti. Njegov limit oziroma edina težava je zdravje," je dodal Petrović.

Luka Dončić Slaba novica Šport Dončić praktično izgubljen
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice