Šport > Košarka
1450 ogledov

Še en nor podatek, kako vpliven je postal Luka!

luka dončić Instagram
Luka Dončić je bil uvrščen med marketinško najbolj zanimive športnike.

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić je po mnenju britanskega magazina SportsPro, ki je specializiran za blagovne znamke ter njihov vpliv v športu, med marketinško najbolj zanimivimi športniki na svetu. Enaindvajsetletni Ljubljančan na lestvici 50 športnikov v tem pogledu zaseda 36. mesto.

Športni magazin je enajsto leto zapovrstjo pripravil pregled marketinško najbolj vplivnih posameznikov v športu, pred tem so več pozornosti posvečali vrednotenju športnih blagovnih znamk.

luka dončić Ganljivo do solz Šport Čustvena izpoved glasbenika pretresla svet: "Luka mi je rešil življenje"

Prvič se je na seznamu športnikov znašel zvezdnik ameriškega košarkarskega kluba Dallas Mavericks, ki je v štirih kategorijah zbral dovolj točk, da na lestvici zaseda 36. mesto.

Dončić je prehitel zvezdnike kot so dirkač F1 Charles Leclerc (37.), košarkarji Anthony Davis (42.), Zion Williamson (43.) in Giannis Antetokounmpo (44.), biatlonka Dorothea Wierer (47.) in smučarka Mikaela Shiffrin (49.).

Prvih deset mest zasedajo Lionel Messi, Cristiano Ronaldo (oba nogomet), LeBron James (košarka), Virat Kohli (kriket), Bianca Andreescu (tenis), Neymar (nogomet), Habib Nurmagomedov (mešane borilne veščine), Rohit Sharma (kriket), Mohamed Salah in Paulo Dybala (oba nogomet).

Petdeset najbolj vplivnih blagovnih znamk v svetu športa bo magazin objavil 5. oktobra.

Sorodne novice