Šport > Košarka
1750 ogledov

Bomba! Trener s šampionskim prstanom pred vrati Dallas Mavericks

Frank Vogel Profimedia
Novinarja specializirana za poročanje dogajanja znotraj organizacije Dallas Mavericks, sta udarila z novico, da so Mavs glavni favoriti za prihod Franka Vogela, ki je kot trener Los Angeles Lakers v mehurčku leta 2020 osvojil šampionski prstan. Zapolnil naj bi prosto mesto pomočnika glavnega trenerja.

Potem ko so se Dallas Mavericks po vsega enem letu zahvalili svojemu pomočniku trenerja iz minule sezone Gregu St. Jeanu, naj bi ekipa iz Teksasa za omenjeni položaj iskala dosti bolj izkušeno in preverjeno ime, ki bi okrepilo strokovni štab glavnega trenerja Jasona Kidda.

Po besedah dveh novinarjev, ki sta specializirana za dogajanje v ligi NBA ter predvsem znotraj franšize Dallas Mavericks, Marca Steina in Granta Afsetha, naj bi bili Mavericks tako prvi favoriti za prihod nekdanjega šampionskega trenerja z Los Angeles Lakers Franka Vogela, potem ko naj bi bil slednji pred sezono 2023/24 ob pomanjkanju pravih ponudb pripravljen sprejeti vlogo pomočnika trenerja.

"Dallas se smatra za favorita za prihod Vogela, če bo slednji resnično začel razmišljati o poziciji pomočnika trenerja za naslednjo sezono," je zapisal Stein. Kidd namreč odlično pozna Vogela, saj sta bili v preteklosti vlogi zamenjani in je trenutni glavni trener Dallasa dve leti služil kot pomočnik Vogelu, med drugim tudi tekom šampionske sezone Los Angeles Lakers leta 2020.

Kidd in Vogel naj bi imela odličen odnos, obenem pa v času, ko so se na trgu nenadoma znašla še številna druga slovita trenerska imena, po Vogelu ni velikega povpraševanja, kar se tiče pozicije glavnega trenerja. Vogel naj bi tako resno razmišljal, da sprejme pozicijo pomočnika trenerja. Tako bi prav lahko ponovno združil moči s svojim nekdanjim varovancem.

Glavni trener Dallasa je sicer v preteklosti dostikrat izpostavil Vogela, da ga je obdobje, ki ga je preživel pod njegovim vodstvom, izklesalo kot trenerja. "Frank Vogel je tisti, ki me je pripravil na to ter me poleg mojih prvih dveh postaj pri Brooklynu in Milwaukeeju najbolj izoblikoval," se je recimo Kidd zahvalil svojemu mentorju, potem ko so Dallas Mavericks pred dobrim letom v končnici izločili najboljšo ekipo rednega dela Phoenix Suns in se uvrstili v konferenčno finale.

Frank Vogel | Avtor: Profimedia Profimedia

Prav tako je potrebno omeniti, da je bil Vogel med trenerji, ki so se že lani septembra udeležili Dallasovega treninga kampa, ko je v družbi Kidda in generalnega menedžerja Nica Harrisona spremljal treninge ekipe svojega bivšega varovanca.

49-letni Vogel je sicer večino svoje trenerske kariere preživel na čelu Indiana Pacers, preden je prevzel Los Angeles Lakers in jih popeljal do šampionskega prstana, pa je nekaj časa vodil še Orlando Magic. V ligi NBA se je uveljavil kot eden največjih strokovnjakov, kar se tiče igre v obrambi. Glede na to, da so Mavericks v minuli sezoni dopuščali kar dobrih 117 točk na 100 posesti, s čimer so bili šele na 25. mestu izmed 30 ekip, bi ekipa iz Dallasa vsekakor krvavo potrebovala v svojem strokovnem štabu človeka, kot je Vogel.

Ostaja pa tudi vprašanje, kako bi Vogelov prihod na novo porazdelil zadolžitve znotraj ekipe, saj slednji ni nikoli slovel kot kakšen strokovnjak za napad, po odhodu St. Jeana pa je v vodstvu Dallasa zazevala luknja ravno na poziciji strokovnjaka zadolženega za igro v napadu, saj je bila obramba v rokah Seana Sweeneya, ki še naprej ostaja v klubu. Mavericks bi tako še naprej imeli precejšnjo luknjo v svojem strokovnem štabu, kar se tiče napada.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.