Šport > Košarka
6339 ogledov

Bomba iz Dallasa! Kyrie in Mavericks naj bi že mesece imeli skrivni dogovor

Kyrie Irving in Luka Dončić Profimedia
Medtem ko so vse glasnejše govorice, da naj bi Kyrie Irving v novi sezoni oblekel dres Los Angeles Lakers, je priznani košarkarski strokovnjak razkril, da naj bi se košarkarski zvezdnik že pred meseci dogovoril z Dallas Mavericks.

Športni novinar Bleacher Reporta Eric Pincus, ki je v zadnjih dneh udaril z zgodbo, da so Dallas Mavericks glavni favoriti za prihod zvezdniškega centra DeAndre Aytona, je razkril nove zanimive informacije, ki naj bi jih prejel od zanesljivih virov znotraj lige NBA.

V članku, kjer se je razpisal, kaj deseti izbor na naboru pomeni za ekipo in kako ga lahko uporabijo v kakšni zanimivi menjavi, je namreč poudaril, da morajo Mavericks nujno okrepiti svoje moštvo okoli svojih obeh zvezdnikov, Luke Dončića in Kyrieja Irvinga.

Kyrie Irving in Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Zanimivo je namreč, da je Pincus prepričan, da bo Kyrie tudi prihodnjo sezono Maverick, čeprav mu z letošnjo sezono poteče pogodba in se bo znašel na trgu prostih igralcev. Problematični zvezdnik je sicer imel po pravilih lige možnost, da bi predčasno podaljšal pogodbo z Dallasom za dve sezoni, a se za to ni odločil, saj si zeli dolgoročne pogodbe.

In zakaj je Pincus prepričan, da bo slednjo sklenil ravno z Dallasom, čeprav so v zadnjem času postale zelo glasne govorice, da naj bi LeBron James celo zagrozil z upokojitvijo in zahteval od vodstva Los Angeles Lakers, naj pred prihajajočo sezono nujno pripeljejo njegovega bivšega soigralca pri Cleveland Cavaliers?

"Slišal sem, da je Kyrie pred menjavo iz Brooklyna segel v roko vodilnim iz Dallasa in jim obljubil zvestobo za naslednje štiri sezone. Seveda pa Kyrie ne namerava pristati na nič manj kot na maksimalno pogodbo. Je Kyrie res vreden toliko? Morda ravno Dallasu. Ne vem, koliko je trg resnično zainteresiran za Irvinga. Dvomim, da mu je katera druga ekipa, ki si finančno to lahko privošči, pripravljena ponuditi kaj takega. S seboj prinese preveč drame," naj bi Pincusu razkrilo več virov znotraj lige.

"Slišim, da se vrača v Dallas s pogodbo za 3+1 leta. Igralec bo imel po treh letih opcijo, da avtomatično podaljša pogodbo še za eno leto. Njegova pogodba naj bi se poravnala s tisto Luke Dončića in naj bi mu tekom štirih let navrgla 210 milijonov dolarjev," naj bi Pincusu razkril eden izmed agentov v ligi NBA.

A čeprav naj bi imel Pincus informacije zanesljivih virov, moramo pri vsem biti zelo pazljivi. Kot vam bodo povedali navijači Bostona, Irvingova beseda ni vredna nič. Potem ko je celo leto ponavljal, da se želi vrniti in da lahko tudi v prihodnje računajo nanj, je namreč po izteku pogodbe takoj podpisal za Brooklyn Nets ter ekipo Celtics pustil brez organizatorja igre. Dokler Kyrie dejansko ne podpiše, stisk roke ne velja nič.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice