Šport > Košarka
28791 ogledov

Bomba! Dallas prvi favorit za prihod NBA asa, velikega Lukovega rivala

Luka Dončić in DeAndre Ayton Profimedia
V ligi NBA so se pojavile govorice, da naj bi bil Dallas najverjetnejša nova destinacija centra ekipe Phoenix Suns DeAndre Aytona.

Ameriški strokovnjak za ligo NBA zaposlen pri Bleacher Reportu Eric Pincus je udaril z novico, da je od večih virov iz lige izvedel, da so Dallas Mavericks najverjetnejši novi klub centra ekipe Phoenix Suns, DeAndre Aytona.

Dallas Mavericks naj bi namreč nujno potrebovali okrepitev pod obema obročema, saj so bile centrske pozicije, še posebej v obrambi, ena največjih pomanjkljivosti v igri Dallasa.

Po besedah Pincusa naj bi pri vsem skupaj pomagalo tudi dejstvo, da si Ayton in prvi zvezdnik Maverickov Luka Dončić delita agenta (Billa Duffyja iz WME Sports) in naj bi bila v zelo dobrem odnosu, čeprav vsaj na igrišču veljata za velika rivala.

Njuni karieri bosta namreč za vedno povezani, potem ko so Sonca leta 2018 zapravila priložnost, da na naboru izberejo Luko, saj so se odločila, da s prvim izborom na draftu 2018 izberejo dominantnega centra iz Bahamov.

Karieri, statistiko in uspehe obeh košarkarjev se vse od tiste noči dalje vseskozi primerja, še dodatno pa je njuno rivalstvo popestrila lanska končnica, ko so v zelo naelektrenem in celo sovražnem ozračju Mavericks izločili in ponižali najboljšo ekipo rednega dela z Aytonom na čelu.

Luka Dončić in DeAndre Ayton | Avtor: Profimedia Profimedia

Toda kljub rivalstvu na igrišču naj bi se Luka in DeAndre po poročilih ameriških medijev odlično razumela, košarkar, ki je v minuli sezoni povprečno dosegal 18 točk (ob 59-odstotnem metu iz igre) in 10 skokov na tekmo pa bi bil zagotovo okrepitev ter daleč najboljši center, s katerim je imel Luka priložnost igrati v ligi NBA.

Seveda pa se bo pri morebitni menjavi nekaj vprašalo tudi nasprotno ekipo in Suns bi znali biti še kako zainteresirani. Letos so namreč v menjavo, ki je Phoenix pripeljala Kevina Duranta, zapakirali skoraj polovico svoje ekipe in s tako kratko klopjo preprosto niso mogli resno konkurirati v končnici.

Okoli svojih zvezdnikov Duranta, Devina Bookerja in Chrisa Paula bodo tako na novo poizkušali zgraditi zmagovito ekipo in naj bi bili resno pripravljeni prisluhniti ponudbam za Aytona, če bi nasprotna ekipa v menjavo vključila več komplementarnih igralcev, ki bi dopolnili rotacijo Phoenixa.

"Suns si morajo izboljšati svojo klop. Kot primerno menjavo za Aytona vidim Tima Hardawaya jr., JaVala McGeeja, Josha Greena in deseti izbor na letošnjem naboru. Phoenix bi nato verjetno uporabil ta izbor v novi menjavi, da še dodatno okrepijo svojo klop," naj bi eden izmed virov razkril Pincusu.

Seveda se ponovno pojavi vprašanje smiselnosti takšne menjave za Dallas, ki je še eno leto nazaj nastopal v konferenčnem finalu, nato pa je izgubil večino svojih najboljših igralcev v menjavi za precenjenega superzvezdnika Kyrieja Irvinga. Odsotnost izgubljenih igralcev se je nato ekipi poznala dosti bolj, kot pa kvalitete kontroverznega Irvinga. Nekaj podobnega bi se verjetno zgodilo tudi v primeru omenjene menjave za Aytona, saj sta predvsem Josh Green in pa tudi Hardaway jr. dva izmed boljših igralcev ekipe.

dezurni@styria-media.si

 

Komentarjev 1
  • BenX 20:25 22.maj 2023.

    Uuu, to se meni super sliši.

Sorodne novice