Šport > Košarka
7650 ogledov

Dončić nagovoril nekdanjo ekipo: "Bili ste izjemni ..."

Luka Dončić Profimedia
Najboljši slovenski košarkar je pred zaključnim dejanjem Evrolige izrazil podporo svoji nekdanji ekipi.

Dvorana v Kaunasu bo v petek in nedeljo prizorišče zaključnih bojev košarkarske evrolige. V prvem polfinalu se bosta pomerila Olympiacos in Monaco, v drugem pa Barcelona in Real Madrid. Finale bo v nedeljo ob 19. uri.

Na zaključni turnir so se uvrstila prva štiri moštva rednega dela. Barcelona, ki je po 34 tekmah zasedla drugo mesto, se je na final four uvrstila po treh zmagah proti Žalgirisu, na preostalih treh četrtfinalnih prizoriščih pa je bil zmagovalec odločen na peti tekmi.

Nasprotnik Barcelone bo Real Madrid, ki je za preboj na zakljčni turnir s 3:2 v zmagah strl odpor Partizana. Serijo z beograjskim klubom je zaznamoval hud incident v Madridu, kjer so zaradi vsesplošnega pretepa med igralci predčasno razglasili konec tekme. Real je po zaostanku z 0:2 v zmagah dobil tri zaporedne tekme in si priigral uvrstitev na Final Four.

V primeru napredovanja se bo kraljevi klub potegoval za 11. evroligaško krono in prvo po letu 2018, ko je v dresu španskega velikana navduševal Luka Dončić

Luka Dončić | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenski košarkar je bil presenetljivi udeleženec Realove novinarske konference v Kaunasu, kamor se je javil prek videoklica in košarkarjem celo zastavil vprašanje, na katerega mu je odgovoril Džanan Musa.

"Živjo, ekipa. Čestitam za uvrstitev na Final Four. Bili ste izjemni. Ali menite, da vam lahko mentaliteta, ki ste jo prikazali v končnici, pomaga tudi na Final Fouru? Veliko sreče in gremo Madrid," je sporočil slovenski košarkar.

"Živjo vsem. V privilegij mi je, da sem lahko tukaj," je odgovor začel Musa. "To je moj prvi Final Four, zato je občutek še toliko bolj poseben. Verjamem, da je naša ekipa v dobrem položaju in da v zaključni turnir vstopamo z velikim zagonom. Ne bo lahko, a poskušali bomo igrati tekmo po tekmo. Naši veterani nas vsak dan zelo dobro usmerjajo, zato upamo, da bomo znali prenesti naše predhodne izkušnje," je dodal 24-letni Bosanec.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice