Šport > Košarka
16 ogledov

Boston eksplodiral: Celtics izenačili

boston celtics EPA
Oba polfinala v košarkarski ligi NBA sta izenačena na 2:2. Potem ko je to v soboto uspelo igralcem Oklahome proti San Antoniu, je danes po slovenskem času Boston izenačil serijo proti Miamiju. Po podaljšku je zmagal s 93:91.

Junak zmage je bil Rajon Rondo, ki je imel 15 točk in 15 podaj, njegove pa so bile zadnje tri točke v podaljšku, v katerem gostom s Floride ni mogel pomagati LeBron James, saj je obsedel na klopi s šestimi osebnimi napakami. Ključni igralci za Boston so bili še Kevin Garnett s 17 točkami in 14 skoki, Paul Pierce, ki je dosegel 23 točk, in Ray Allen s 16. Pri Miamiju sta bila najboljša strelca James z 29 točkami in Dwyane Wade, ki jih je zbral 20. Serija na štiri zmage se zdaj seli v Miami. Naslednja tekma bo v noči iz torka na sredo po srednjeevropskem času.

"To je bila partija šaha. Oni so nam vzeli našo kraljico, mi njim njihovo," je Ray Allen komentiral sojenje na tekmi. Veliko pripomb na delo sodnikov so imeli igralci obeh ekip, saj se v ligi NBA, še manj pa v ključnih tekmah končnice, malokrat vidi, da bi kdo dobil šest osebnih napak. Tako LeBron James kot Paul Pierce na drugi strani sta jo dobila v napadu in oba v podaljšku. "Nisem bil izločen. Res nisem naredil šestih osebnih napak, še najmanj pa zadnjo. To je bil prekršek v obrambi, ne pa v napadu," je po tekmi razburjeno pripovedoval James.

Njegova odsotnost na terenu v zadnjih dveh minutah podaljška je bila ključna. V zadnjem napadu Dwayne Wade ni imel prave pomoči soigralcev, sicer je prišel do meta, vendar poskus za tri točke in zmago ni našel cilja. Miami je imel priložnost za zmago tudi v rednem delu, tudi tedaj pa je obramba Bostona odlično opravila svoje delo. "Redko imam priložnost sedeti na klopi in gledati soigralce, kako igrajo zadnje minute. Na srečo jim je uspelo dobiti izjemno pomembno in tesno tekmo, ki bi lahko prevesila tehtnico v seriji," je povedal Pierce.

Liga NBA, finale Vzhoda:

Boston Celtics : Miami Heat 93:91* /2:2/
Pierce 23, Garnett 17, Allen 16, Rondo 15, 15 pod.; James 29, Wade 20, Chalmers in Haslem 12
*po podaljšku, v poševnicah je izid v zmagah, moštvi igrata na štiri

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.