Šport > Košarka
30 ogledov

Božiček Knicksom prinesel rekorden poraz

Tyson Chandler Russell Westbrook New York Knicks Oklahoma City Thunder Reuters
New York Knicks so na domačem igrišču izgubili z moštvom Oklahoma City Thunder (94:123) in doživeli najvišji božični poraz v zgodovini lige.

Nesojeni slovenski reprezentant Beno Udrih je igral v prvi peterki gostiteljev in v 30 minutah zadel dve točki, imel pa je še štiri skoke in šest podaj. Russell Westbrook je v vrstah gostov postal peti igralec v zgodovini, ki mu je na božični dan uspel trojni dvojček; dosegel je 14 točk, 13 skokov in 10 podaj in se je pridružil Oscarju Robertsonu (štirikrat), Billyju Cunninghamu, Johnu Havlicku in LeBronu Jamesu. Kevin Durant je dodal 29 točk in ujel sedem žog, Serge Ibaka pa 24 točk za visoko zmago Oklahome v Madison Square Gardnu. Gostitelji so igrali brez zvezdnika Carmela Anthonyja, ki si je v ponedeljek v dvoboju z Orlandom zvil gleženj.

Prvaki slavili v Staplesu

LeBron James (19 točk) je skupaj s soigralci iz Miami Heata na gostovanju premagal oslabljeno ekipo Los Angeles Lakers s 101:95. Tekma je bila sicer večji del povsem izenačena, po izidu 83:83 pa je Miami, branilec naslova prvaka, z delnim izidom 9:0 prišel do odločilne prednosti. Dwyane Wade (sedem podaj, šest skokov) in Chris Bosh (11 skokov) sta bila s po 23 točkami prva strelca zmagovalcev.

Teksaški derbi Raketam

V gosteh je ekipa Chicago Bulls s 95:78 premagala Brooklyn Nets, Taj Gibson, ki je v igro vstopil s klopi, pa je bil z 20 točkami na čelu šestih igralcev gostov, ki so dosegli dvomestno število točk. Tudi košarkarji Houston Rockets so slavili na tujem; James Harden je bil z 28 točkami prvi mož Houstna, ki je s 111:98 odpravil San Antonio. Edino domačo zmago večera je zabeležilo moštvo Golden State Warriors, ki je tesno, s 105:103, ugnalo Los Angeles Clippers.

Liga NBA:

New York Knicks : Oklahoma City Thunder 94:123
Golden State Warriors : Los Angeles Clippers 105:103
Brooklyn Nets : Chicago Bulls 78:95
Los Angeles Lakers : Miami Heat 95:101
San Antonio Spurs : Houston Rockets 98:111

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.