Šport > Košarka
37 ogledov

Brezec in Maljković skupaj

Primož Brezec se bo poleti posvetil počitku, zdravljenju poškodb in družini. (Fo Žurnal24 main
Primož Brezec je podpisal enoletno pogodbo z Lokomotivom Kuban, kjer je trenersko palico prevzel Božidar Maljković. "Rusijo pozna in jo ima rad. Poleg tega bi rad poudaril, da Primož ni le dober košarkar, ampak tudi dober človek," je dejal slednji.

Primož Brezec je v Rusiji nastopal že lani, in sicer za Krasnye Krylja iz Samare. Pred tedni se je veliko pisalo o njegovi selitvi v evroligaški Bilbao. Brezec se je novim delodajalcem prikupil prav z odličnimi igrami v lanski sezoni, svojo višino in izkušnjami. Seveda pa je bila verjetno ključna beseda Božidarja Maljkovića.

"Primoža poznam že vrsto let. Tako njega kot njegovega očeta, ki je bil v preteklosti znan košarkar. Brezec je izkušen, ima kar dober met z razdalje, lahko odigra na položaju štiri ali pet. Mislim, da je trenutno najboljši center, kar jih ponuja košarkarski trg. Vem, da je že zadnjo sezono odigral na visoki ravni v Rusiji, kar je njegova prednost, saj ponavadi prilagajanje ni ravno lahko. Rusijo pozna in jo ima rad. Poleg tega bi rad poudaril, da Primož ni le dober košarkar, ampak tudi dober človek. Letos zaradi družinskih vzrokov ne bo sodeloval v reprezentanci, ampak za prihodnje leto pa ste lahko prepričani, da se bo njegovo ime znašlo na seznamu reprezentantov. Medtem pa nam bo pomagal v Lokomotivu in mislim, da ne bo zatajil," je manjši, na trenutke čustveni hvalospev Brezcu izrazil slovenski selektor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.