Šport > Košarka
138 ogledov

Cedevita Olimpija dobila 'domačo' tekmo v Turčiji

1/16
Visoka zmaga ljubljanskih košarkarjev.

Košarkarji Cedevite Olimpije so v zaostali tekmi 2. kroga evropskega pokala premagali Bursaspor s 104:88 (27:26, 58:54, 85:76). Ljubljančani so tako dobili prvo od dveh tekem proti turškem Bursasporu, ki ju bodo v Bursi odigrali v razmaku 48 ur. Prva je zaostala iz drugega kroga, ki so jo morali zaradi pozitivnega primera v ekipi prestaviti Ljubljančani, druga v sredo ob 18. uri pa sodi v redni sedmi krog.

Cedevita Olimpija je po peti preizkušnji v skupini D pri izkupičku 3-2 in na dobri poti, da si zagotovi eno od prvih štirih mest, ki vodijo v drugi del oziroma med šestnajst najboljših ekip v evropskem pokalu.

Ljubljančani so navkljub slabi obrambi, ki je tekmecu v prvem polčasu dovolila kar 54 točk, izkoristili kadrovsko podhranjenost v turški ekipi. Ti so namreč imeli v kadru zgolj osem igralcev, ob tem, da je nekdanji turški reprezentant in tudi bivši član Olimpije Ender Arslan igral manj kot minuto, preden je zapustil igrišče zaradi poškodbe.

Cedevita Olimpija je širši nabor igralcev izkoristila v kombinaciji z nekoliko tršo obrambo in hitrejšim ritmom igre v drugem polčasu. V tretji četrtini je nadgradila nekaj košev prednosti iz prvega polčasa in si sredi zadnje četrtine priigrala 13 točk prednosti (92:79) za mirno končnico.

Prvo ime tekme je bil nesporno kapetan Cedevite Olimpije Jaka Blažič, ki je s 33 točkami in statističnim indeksom 39 z enomesečno zamudo postal MVP drugega kroga. Slovenski reprezentant je za dve točki metal 6:8, trojke 4:7, proste mete pa 9:9.  K skupnem strelskemu izkupička sta s 13 in 15 točkami prispevala tudi Jarrod Jones in Kendrick Perry, slednji je v svojo osebno statistiko vknjižil še sedem podaj. Z desetimi točkami je svoj delež k zmagi Zmajev dodal tudi Mikael Hopkins, Edo Murić je prispeval devet točk in sedem skokov. Prav tako devet jih je vpisal Rion Brown, ki je dodal še osem ulovljenih žog.

"Čestitke fantom za zmago, zagotovo srečanje ni bilo tako lahko, kot kaže rezultat. Bursaspor ima težave s poškodbami, manjkajo jim igralci v rotaciji. A kljub temu imajo v svojem moštvu individualno kakovost in talent, kot smo videli na začetku srečanja, ko so z lahkoto dosegali koše. Mi moramo izboljšati obrambo in popraviti osnovne napake,” je po dvoboju dejal trener zmajev Jurica Golemac.

"Pomembna zmaga, a z našim delom v Turčiji še nismo končali. V sredo nas čaka še ena tekma, ki bo zame še pomembnejša. Ne smemo se sprostiti in nadaljevati v takem slogu. Bursaspor nima na voljo popolne ekipe, manjka jim nekaj košarkarjev in to moramo izkoristiti. Zagotovo bomo v sredo bolj sveži in verjamem v še eno zmago,” pa je menil prvi igralec tekme Blažič.

 | Avtor:

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice