Šport > Košarka
846 ogledov

Slovenec na klopi evropskega velikana

Sašo Filipovski Epa
Izkušeni strokovnjak bo reševal krizo pri nekdanjih evropskih prvakih.

Sašo Filipovski bo sedel na klop beograjskega Partizana, poroča B92. Slovenski strokovnjak bo že v naslednjih dneh prevzel vodenje črno-belih.

Filipovski se je v srbski prestolnici sestal s predsednikom kluba Ostojo Mijailovićem in dosegel dogovor za sklenitev sodelovanja, katerega podrobnosti še niso znane. 46-letni Slovenec bo na klopi Partizana debitiral ta konec tedna v šestem kolu lige ABA proti Zadru.

Partizan je pred dnevi odslovil trenerja Vlada Šćepanovića, potem ko je ekipa skromno začela sezono. "Grobari" so na petih tekmah regionalne lige ABA zbrali le dve zmagi, enak izkupiček imajo v EuroCupu.

cedevita olimpija Eurocup Šport Olimpija izkoristila težave Nanterra

Filipovski je trenersko kariero začel kot pomočnik Zmaga Sagadina pri ljubljanski Olimpiji, ki jo je nato vodil tudi samostojno. Zatem je sedel na klopi poljskega Turówa, rostovskega Lokomotiva, rimske Lottomatice, spet Olimpije, poljske Zielone Góre, turškega Banvita in AS Monaca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice