Šport > Košarka
272 ogledov

Cedevita Olimpija izvedela za imena tekmecev

Cedevita Olimpija, Partizan Aleš Fevžer/Union Olimpija
Cedevita Olimpija iz tretjega bobna v skupino A.

Košarkarji Cedevite Olimpije bodo v naslednji sezoni EuroCupa igrali v skupini A skupaj s Hapoelom iz Tel Aviva, Juventutom Badalono, Parizom, Umano Reyer iz Benetk, Vilniusom, turškim Bešiktašom, Hamburgom, ukrajinskim Prometejem in Londonom, je določil današnji žreb v Barceloni.

Ljubljančani so bili pred žrebom uvrščeni v tretji kakovostni boben skupaj z nemškim Ulmom. V prvem sta bila Gran Canaria in Hapoel, v drugem pa Juventut Badalona ter Budućnost.

V naslednji sezoni bo v EuroCupu nekaj novosti v tekmovalnem sistemu. Na začetku bodo ekipe še vedno razdeljene v dve desetčlanski skupini, v katerih bodo odigrale po osemnajst tekem. V nadaljevanje se bo uvrstilo le šest ekip (prej osem), prvi dve v vsaki skupini pa bosta prosti v prvem krogu končnice oziroma v osmini finala. Tretjeuvrščeno moštvo se bo na eni tekmi pomerilo s šestouvrščenim, drugi par pa bo četrti proti petemu.

V četrtfinalu bodo ekipe še vedno igrale na eno zmago, novost pa je tudi, da bosta polfinala in finale potekali na dve zmagi. Prvak bo v sezoni evropskega pokala odigral od 23 do 26 tekem. Točen razpored tekem in datume bodo ekipe sporočile v prihodnjih dneh.

Cedevita Olimpija | Avtor: Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer Cedevita Olimpija/Aleš Fevžer

V skupini B so Gran Canaria, Budućnost Podgorica, ratiopharm Ulm, Bourg en Bresse, Turk Telekom Ankara, Lietkabelis Panavežys, Aris Solun, Dolomiti Trento, Slask Vroclav in Cluj Napoca.

"Naša skupina je atraktivna in močna, nasproti nam bodo stali številni dobri klubi, nov tekmovalni sistem pa s seboj zagotovo prinaša izredno zanimivo sezono. O tekmovalnih ciljih je ta trenutek nehvaležno govoriti, saj vsa moštva še vedno sestavljamo ekipe za novo sezono, zagotovo pa si želimo izboljšati rezultate iz prejšnje sezone. Vsekakor upamo, da se nam bodo navijači v čim večjem številu pridružili na vseh naših domačih tekmah, verjamem pa, da bodo fantje na parketu vedno dali vse od sebe," je po žrebu za spletno stran kluba povedal direktor Cedevite Olimpije Davor Užbinec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice