Šport > Košarka
73 ogledov

CSKA za las, Dončić svetla točka Reala

Nikola Kalinić Fenerbahče Real Madrid Evroliga četrtfinale EPA
V prvih dveh drugih četrtfinalnih tekmah košarkarske evrolige sta obe domači ekipi še drugič zmagali. Fenerbahče je doma visoko premagal Real Madrid (100:78), CSKA Moskva pa je po hudem boju ugnal Crveno zvezdo (77:76).

CSKA Moskva Crvena zvezda Evroliga četrtfinale | Avtor: EPA EPA
Crvena zvezda je bila v Moskvi ves čas enakovreden tekmec domače ekipe, minuto in 13 sekund pred koncem tekme pa je s trojko Stefana Jovića povedla 75:74. Že v naslednjem napadu je bil z metom za tri točke uspešen Miloš Teodosić, nekdanji igralec Crvene zvezde. 

V končnici, v kateri sta obe ekipi naredili številne napake, je Tarence Kinsey z linije prostih metov zadel le enkrat. V zadnjem napadu na tekmi je Jović naredil korake, tako da bodo košarkarji CSKA Moskve v Beograd odšli s prednostjo dveh zmag in za napredovanje na zaključni turnir potrebujejo le še zmago. Najboljši strelec domače ekipe je bil Kyle Hines z 19 točkami, za Crveno zvezdo jih je Jović dosegel 15.

Fener razbil prvake

Zmaga do zaključnega turnirja pa loči tudi Fenerbahče, ki je na drugi domači tekmi visoko premagal nerazpoložene košarkarje Reala Madrida, ki brani lansko lovoriko. Njihovega odpora je bilo konec praktično ob polčasu, ko so za domačini zaostajali za 25 točk. 

Luka Dončić je tokrat dobil priložnost za igro, v 14 minutah pa je dosegel deset točk, imel je še šest skokov in dve podaji ter bil drugi najboljši strelec svoje ekipe. Več točk, 15, je dosegel Sergio Rodríguez. Za zmago Fenerbahčeja je Ekpe Udoh prispeval 18 točk.

V petek še Blažič

V petek bo Jaka Blažič z Laboral Kutxo skušal še drugič premagati Panathianikos, s podobnimi načrti pa bo šel v dvoboj z Barcelono tudi Lokomotiv Kuban.

Evroliga, četrtfinale (druge tekme):

CSKA Moskva - Crvena zvezda 77:76 (20:20, 24:28, 19:12, 14:16)  /2:0/
Hines 19; Jović 15.

Fenerbahče - Real Madrid 100:78 (27:14, 27:15, 22:19, 24:30)  /2:0/
Udoh 18; Rodríguez 15, Dončić (6 sk., 2 as.) 10.

Petek:
Lokomotiv Kuban - Barcelona  /1:0/
Laboral Kutxa - Panathinaikos  /1:0/

/X:Y/ - izid v zmagah; igrajo na tri zmage

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.