Šport > Košarka
52 ogledov

Curry tudi med gledalce za zmago

Stephen Curry Golden State Warriors Memphis Grizzlies EPA
Moštvo Golden State Warriors je v drugi tekmi konferenčnega finala na zahodu izenačilo izid proti Oklahoma City Thunder na 1:1.

Bojevniki so bili tokrat boljši s 118:91, večji del bremena pa je z 28 točkami nosil prvi zvezdnik branilcev naslova Stephen Curry.

Golden State je na prvi tekmi finala zahoda, ki jo je tako kot tokratno gostil v domači dvorani, izgubil s 102:108, tako da je bila današnja zmaga nujna. To je branilcem naslova tudi uspelo, Curry pa je bil razpoložen predvsem v tretji četrtini, ko je dosegel 17 točk in izdatno poskrbel za delni izid 31:19. Na tekmi se je izkazal tud s požrtvovalnostjo:


"Žogo smo tokrat dobro selili od enega do drugega ter iz določenih situacij izvlekli naše prednosti. Tako bi morali igrati vedno,"
je po tekmi dejal Curry. Ekipi sta bili v prvem polčasu še izenačeni, na odmor je Golden State odšel z osmimi točkami prednosti (57:49). "Ko smo šli na odmor, sem si mislil, dobro nam kaže. Ampak potem smo nasprotnikom dovolili, da je Curry prišel na prave obrate in Golden State je prišel do pomembne prednosti," pa je menil trener Oklahome Billy Donovan.

V zadnji četrtini je Curry več časa presedel, saj ga je trener prihranil za naslednje tekme. Slabše je igral Russell Westbrook, ki je iz 14 poskusov zadel le petkrat, tekmo pa končal s 16 točkami. "V garderobi smo bili vsi razočarani. Čeprav se zdaj na domače igrišče podajamo z izidom 1:1, si ne smemo dovoliti, da bi popustili," je po tekmi dejal Kevin Durant, ki je za Oklahomo zbral 29 točk.

Naslednji dve tekmi bo gostila Oklahoma, prvo v noči na ponedeljek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.